V1RU$ Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2019 Mam pytanie o środki do zabezpieczenia, regeneracji nadkoli plastikowych nie materiałowych. Dotychczas robiłem to dresingiem do plastików, taki jaki akurat używałem to lądował w nadkola, mówimy o plastikowych. Ale mam pytanie jak wypadają typowe dedykowane tam produkty, trwałość, efekt, itp. Mam na myśli: Adam's Invisible Undercarriage Spray oraz Polytop Motor Top Finish. Różnią się sposobem nakładani, jeden na sucho a drugi na mokro. Czy ktoś zna, używa, takie typowe produkty. Czy jest sens je kupować.
Chochlik437 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2019 Też jestem ciekawy czym się różnią dedykowane zabezpieczenia do nadkoli, podwozia. Są bardziej trwałe ? Chemical Guys – Bare Bones Undercarriage Spray przewijał się gdzieś przez forum ale bez większych informacji. Jak zabezpieczać nadkola materiałowe, typowe impregnaty do materiałów, hydrowoski ?
Eidos71 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2019 2 godziny temu, Chochlik437 napisał: Jak zabezpieczać nadkola materiałowe, typowe impregnaty do materiałów, hydrowoski ? Możesz próbować impregnatów do materiału. Mam w prywatnym aucie właśnie takie nadkola i nie stosuję już żadnych produktów do ich zabezpieczenia - wg mnie szkoda produktów. Czyszczę je APC, niczym nie zabezpieczam. Wcześniej bawiłem się w zabezpieczanie tych nadkoli Meg'sem Convertible, ale materiał nie był przez to dłużej czysty. Po prostu - takie nadkola to zło. 1
Rekomendowane odpowiedzi