V1RU$ Posted February 9, 2019 Report Posted February 9, 2019 Szybki test preparatu do ochrony elementów plastikowych i gumowych Nano Plexi. Pogodę mamy nie za ciekawą, więc wytargałem od sąsiada co nieco i posmarowałem. Cytat Preparat doskonale odświeża i chroni powierzchnie elementów samochodowych plastikowych, gumowych, winylowych oraz nielakierowanych. Wydobywa głębię barwy i silnie wiążąc się z podłożem chroni je przed szkodliwym wpływem warunków środowiskowych i promieniowaniem UV. W składzie preparatu znajdują się nanozwiązki krzemianowe oraz wysokiej jakości woski. Gwarantuje to doskonałą jakość, satynowy połysk i długotrwały efekt. Dressing Nano Plexi - zastosowanie: - do zastosowań na zewnątrz i wewnątrz auta - elementy plastikowe - elementy gumowe, - elementy winylowe, - elementy nielakierowane Produkt do ochrony plastików - dodatkowe zalety: - pielęgnacja elementów auta, - ochrona przed warunkami atmosferycznymi, - ochrona przed płowieniem plastiku, - nabłyszczenie oraz nadanie satynowego blasku Zużycie preparatu: - 5-10 ml/m2 Obiekt testowy. Umyty APC Excade. Oraz zrobiłem test APC w aerozolu od MX Nowicki (ta z produktów roku 2018). Całkiem spoko jak na aerozolowe APC. Gąbeczka od ADBL i lecimy. Od góry ten wąski pasek zostawiłem na posmarowanie dresingiem Nielsen'a. I to na tyle. Banalna aplikacja. Wydajny, tym testerem to oblecę jeszcze sporo. Szybko się wchłania. Konsystencja wodnisty w stronę żelu. Fajnie przyciemnia. Maskuje drobne skazy i ryski. Może na foto tego nie widać, ale efekt jest bardzo dobry. Pasek Nielsena na górze jest 1 stopień jaśniejszy. Więc HADWAO mocniej przyciemnia. Jestem zadowolony. Zostaje produkt u mnie na dłużej chyba jako podstawowe mazidło do plastików zewnętrznych. Przykładem kolegi Doomel'a zostaje maskę wsadzić na balkon i robić regularny podgląd. No i ciekawe jak z trwałością. Ale to już na furach sprawdzę na wiosnę. Kolor - stonowana satyna, i tym mnie kupił ten produkt. Nie lubię typowego matu, ani też jak świeci. A tu jest taka stonowana satyna. Dla mnie rewelacja. Nielsen, jest bardziej w mat i nie przyciemnił tak mocno. Mam nadzieję, że kupujący z ogłoszeń się nie obrazi bo 1 kapniecie pożyczyłem z tej nowej butli Nielsena. Fajnie się wchłania. Nawet nie musiał bym docierać na finał fibrą. Bo wszytko wpiło. Kolor i konsystencja przypomina bardzo ich dresing do opon. Pozdrawiam I fotel prezesa. 1
Recommended Posts