Jump to content

Ioncoat Naviwax - Dark

Guest marctwain

Recommended Posts

Jest to na razie próbka (maska). Wosk jest bezbarwny, nakłada się aplikatorem, bardzo cieniutką warstwę, którą należy max.po 10 sek polerować MF. Schnie bardzo szybko,nie brudzi uszczelek.W zapachu przypomina pastę do butów. Daje ultra śliskość. O trwałości wiem z opowiadań, więc nie mogę napisać nic konkretnego. Za to jak kropelkuje duże krople na płaskich powierzchniach, moim zdaniem, świadczą o dobrym odpychaniu dziś po nocnym deszczu:

DSC00553_resize.JPG.a89c2c4edee524b93bfa051b05f8c63c.JPG

DSC00551_resize.JPG.c24044f69d70570bdf33a0c8121c00b7.JPG

DSC00550_resize.JPG.39996b92a90978eaf1de5980f43caa5d.JPG

Kolejna obserwacja: po 3km jazdy do 90km/h - maska sucha, w przeciwieństwie do reszty. Takiego efektu nie widziałem na tym aucie. Przy 50-60 nawet mniejsze krople spływają. Tzw sheeting (modne określenie :) nowe dla mnie) ma naprawdę wzorowy. :good: Jeszcze tylko próba z wodą na TV.

Chyba cię pogięło , nie będę robił zdjęć specjalnie dla ciebie . ciągle masz ten problem.

No bo mam, jeśli dajesz zdjęcia, które do niczego się nie nadają to się czepiam:P I nadal będę :evil::evil:

Skoro to taki ogromny problem, to chociaż na przyszłość zapamiętaj;) Bo obecny rozmiar to bardziej na telefon niż na kompa się nadaje.

Kolega Metys mi pokazywał kiedys jakieś japońskie cudo, które trzeba polerować prawie że przed nałożeniem, bo potem to tylko pod papierem ściernym zejdzie... I niby, że zajebiste jest i wogóle tylko w Japonii dostępne.

• 1 year later...

odgrzewam może i kotleta, ale miałem niedawno okazję posiadania tego wosku na swoim aucie i faktycznie potwierdzam - kropelkowanie fajne, jednak wytrzymałość mnie zawiodła...

auto stało pod chmurką przez 10 dni w tym 5 deszczowych, po tym czasie płukane demineralizowaną na bezdotyku dwa razy i na drugim widziałem że po wosku nie było praktycznie śladu (a to w sumie był niecały miesiąc od aplikacji).