Jump to content

Mycie detalingowe + wosk na nowe auto Citroen C4 Cactus

Recommended Posts

Posted

Witam. 

Czy jest tu jakiś pasjonata który mógłbym mi pomóc odpłatnie w umyciu detalingowym nowego samochodu i nałożeniem wosku ? Niestety nie posiadam w swoim arsenale potrzebnych rzeczy oraz kosmetyków oraz nie mam zbytnio czasu zająć się tym. Na dodatek pogoda i mróz temu nie służy a nie mam miejsca gdzie mogę dokładnie umyć auto, a w moim garażu nie ma możliwości mycia i jest tam tylko temperatura kilka stopni powyżej 0 jeśli na zewnątrz jest mróz. Jeden problem, że auto użytkuje moja żona i możliwe są prace tylko w soboty po 14:00 , ewentualnie jest auto dostępne cały dzień w niedzielę lub 28.12.2018.

Propozycje pomocy proszę na PW.

received_372173250219257.jpeg

20181130_155056.jpg

20181130_155102.jpg

20181130_155108.jpg

received_370709230331357.jpeg

Posted

Auto znajduję się w Warszawie na Żoliborzu.  Tak więc biorę pod uwagę Warszawę i ewentualnie bliskie okolice.

Ewentualnie gdyby to były okolice mojej pracy czyli Łazy, Lesznowola, Raszyn, Janki to może być inny termin również między 17.12 a 21.12 

• 1 month later...
Posted

Cactusy są coraz bardziej popularne z tego co widzę, mi bardzo się podobają. Nawet Citroen musiał zwiększyć produkcje jak piszą https://www.francuskie.pl/citroen-c4-cactus-sprzedaje-sie-tak-dobrze-ze-trzeba-zwiekszyc-produkcje/ Kolorek bardzo fajny, a co do car detailingu to może warto pierwszą wizytę załatwić w specjalistycznym warsztacie? Zresztą jak dobrze doczytasz blogi o kosmetyce samochodów to samemu też spokojnie dasz radę. Trzeba się wglębić dobrze w temat, szczególnie że nowe auto chcesz pucować 🙂

Posted

Generalnie na rynku jest dosyć spory wybór wosków, od tych budżetowych do tych klasy premium.

Proponuję w pierwszej kolejności sprawdzić Zymol Concours - wprawdzie trochę się ceni, ale pod względem jakości to absolutna czołówka. Zwłaszcza w przypadku nowych aut, gdzie lakier jest świeży i chcemy uzyskać efekt bezprzykładnego połysku i nowości. Zymol w swoim składzie zawiera 47% carnauby (90% białej i 10% żółtej). Najlepszą trwałość uzyskuje się w połączeniu z Zymol HD-Cleanse: https://sklep.car-spa.pl/woski-naturalne-i-syntetyczne/zymol-concours-eksluzywny-wosk-nadajacy-niesamowitej-glebi-i-polysku-236ml