analyzator Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Cześć Czy dywaniki samochodowe można prać w pralce? Nie są tylko materiałowe - są od dołu jakby z plastiku. Obszyte jakąś eko skórą. Czarne z czerwoną nitką. Jest to oryginalne wyposażenie ford. Myślałem, żeby wrzucić je na jakiś krótszy program w niskiej temp i z wirowaniem na 600 a potem się dosuszą przy kaloryferze. Nie są zaszczurzone ale odkurzanie to za mało a nie mam odkurzacza na mokro. Zastanawiam się czy nie odbarwią się (raczej nie) oraz czy nie są czymś impregnowane fabrycznie (tak czy inaczej mam qtechniq fabric żeby je potem przelecieć). Czy to już oznaka postępującej choroby i powinienem je przewaletować i olać ? Pozdrowienia, Piotr
paperson Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 @analyzator jest duże ryzyko, że się zdeformują i rozkleją w praniu. Na Twoim miejscu wyszczotkowałbym je ręcznie, a potem użył szczotki i preparatu do prania ręcznego, np. Shiny Garage Extra Dry/ExceDe Encapsulator Po wyschnięciu odkurzasz i jest cacy.
Rekomendowane odpowiedzi