tagimek Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2018 Witam, zabrałem się za dokładnie "odgrzebanie" swojego samochodu, mam dwa problemy : - fotel kierowcy (pasażera zresztą też) jest w stanie jak na zdjęciu poniżej i tutaj moje pytanie czy sama koloryzacja (oczywiście po przeszlifowaniu i odtłuszczeniu) wystarczy czy trzeba to szpachlować (skórę perforowaną?) czy w ogóle fotel nadaje się do wymiany/obicia? - tutaj na dywan wylał się kwas z akumulatora i wyżarł taką o to dziurę - na chłopski rozum pomyślałem, żeby nałożyć warstwę kleju a potem nasypać materiał, żeby się przykleił, ale skąd wziąć taki materiał i czy to dobry pomysł? ZDJĘCIE 1 ZDJĘCIE 2
DZIADZIA Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 jak dla mnie fotel jak najbardziej do odratowania, najpierw trzeba go konkretnie umyć i wtedy będzie wiadomo co dalej wykładzina/tapicerka do wymiany
rafgix Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 Zdecydowanie wykładzina do wymiany, jak zrobisz tak jak mówisz to będzie słaby efekt Jeśli chodzi o fotel to koloryzacja wystarczy nie wygląda, żeby były jakieś straszne ubytki.
tagimek Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi :) do umycia tapicerki będę używał zestaw SOFT od Colourlocka i porządnie to wszystko wyszoruje, potem rozumiem, że te przetarcia trzeba potraktować lekko padem ściernym, odtłuścić i gąbeczką z odpowiednio dobranym kolorem - koloryzować? niestety, ale na wykładzinę muszę znaleźć jakiś patent bo sama wykładzina w ładnym stanie kosztuje 700zł, a to miejsce i tak przykryje jakiś dywanik czy to gumowy czy materiałowy
rafgix Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2018 @tagimek ja bym postawił na opcje STRONG bo soft może wszystkiego nie chwycić a fotele muszą być bardzo czyste, no chyba że Ci puści ciężko to ocenić ze zdjęć. Ja jak malowałem białe fotele bo ściągnołem farbę z całego siedzenia, odtłuściłem porządnie i malowałem kopresorem najpierw kolor potem 3 warstwy bezbarwnego wyszło świetnie. Cena wykładzi faktycznie bardzo wysoka jaki to model Lexusa?
Kuba95 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2018 Jeśli masz Facebooka to wpisz sobie Lexmania. Facet zajmuje się sprzedażą części używanych do różnych modeli Lexusa. Może akurat będzie miał wykładzinę w spoko cenie
tagimek Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 @rafgixkupiłem dzisiaj ten zestaw idąc za Twoją radą https://sklep.colourlock.pl/bestsellery/zestaw-turbo.html będę wysyłał im zagłówek + ucięty kawałeczek skóry od spodu fotela w jaki sposób ściągnąłeś cała farbę z fotela? co to znaczy ściągnąć farbę? ja niestety nie mam takiej możliwości, aby zrobić to kompresorem, mam nadzieję, że gąbką też to jakoś wyjdzie Lexus GS mk3 mam jeszcze jedno pytanie, wyprałem sobie już całą podłogę, ale jednak pozostawały ślady które nie chcą zejść - pranie - szczotka, woda z RM760 Karchera i jazda - godzina, półtora pracy, razem z odkurzaniem i ponownym praniem już samym odkurzaczem, jakich środków używacie do trudnych plam? @Kuba95 facet ma takie ceny, że masakra ... @Kuba95 @Kuba95
lukasz_byd Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Ja używam adbl prespray do ciężkich plam. Nawet filtr z odkurzacza do białości przywróci
tagimek Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 a coś co można kupić na szybko w hipermarkecie? czy lepiej kupić tego typu profesjonalny produkt?
rafgix Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 @tagimek ja nakładałem tą benzyne, które jest w zestawie gąbką a potem wycierałem białą szmatą farba schodziła bardzo dobrze.
barto125 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 @tagimek jak chcesz sypać włókno i kleić, to pozyskać najłatwiej goląc niewidoczne miejsca wykładziny.
Rekomendowane odpowiedzi