Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zabrałem się za dokładnie "odgrzebanie" swojego samochodu, mam dwa problemy :

- fotel kierowcy (pasażera zresztą też) jest w stanie jak na zdjęciu poniżej i tutaj moje pytanie czy sama koloryzacja (oczywiście po przeszlifowaniu i odtłuszczeniu) wystarczy czy trzeba to szpachlować (skórę perforowaną?) czy w ogóle fotel nadaje się do wymiany/obicia?

- tutaj na dywan wylał się kwas z akumulatora i wyżarł taką o to dziurę - na chłopski rozum pomyślałem, żeby nałożyć warstwę kleju a potem nasypać materiał, żeby się przykleił, ale skąd wziąć taki materiał i czy to dobry pomysł?

ZDJĘCIE 1

ZDJĘCIE 2

Opublikowano

jak dla mnie

fotel jak najbardziej do odratowania, najpierw trzeba go konkretnie umyć i wtedy będzie wiadomo co dalej

wykładzina/tapicerka do wymiany

Opublikowano

Zdecydowanie wykładzina do wymiany, jak zrobisz tak jak mówisz to będzie słaby efekt :-(
Jeśli chodzi o fotel to koloryzacja wystarczy nie wygląda, żeby były jakieś straszne ubytki.

Opublikowano

dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi :)

do umycia tapicerki będę używał zestaw SOFT od Colourlocka i porządnie to wszystko wyszoruje, potem rozumiem, że te przetarcia trzeba potraktować lekko padem ściernym, odtłuścić i gąbeczką z odpowiednio dobranym kolorem - koloryzować?

niestety, ale na wykładzinę muszę znaleźć jakiś patent bo sama wykładzina w ładnym stanie kosztuje 700zł, a to miejsce i tak przykryje jakiś dywanik czy to gumowy czy materiałowy

Opublikowano

@tagimek ja bym postawił na opcje STRONG bo soft może wszystkiego nie chwycić a fotele muszą być bardzo czyste, no chyba że Ci puści ciężko to ocenić ze zdjęć.  Ja jak malowałem białe fotele bo ściągnołem farbę z całego siedzenia, odtłuściłem porządnie i malowałem kopresorem najpierw kolor potem 3 warstwy bezbarwnego wyszło świetnie. 

Cena wykładzi faktycznie bardzo wysoka jaki to model Lexusa?

Opublikowano

Jeśli masz Facebooka to wpisz sobie Lexmania. Facet zajmuje się sprzedażą części używanych do różnych modeli Lexusa. Może akurat będzie miał wykładzinę w spoko cenie 

Opublikowano

@rafgixkupiłem dzisiaj ten zestaw idąc za Twoją radą

https://sklep.colourlock.pl/bestsellery/zestaw-turbo.html

będę wysyłał im zagłówek + ucięty kawałeczek skóry od spodu fotela

w jaki sposób ściągnąłeś cała farbę z fotela? co to znaczy ściągnąć farbę?

ja niestety nie mam takiej możliwości, aby zrobić to kompresorem, mam nadzieję, że gąbką też to jakoś wyjdzie

Lexus GS mk3

mam jeszcze jedno pytanie, wyprałem sobie już całą podłogę, ale jednak pozostawały ślady które nie chcą zejść - pranie - szczotka, woda z RM760 Karchera i jazda - godzina, półtora pracy, razem z odkurzaniem i ponownym praniem już samym odkurzaczem, jakich środków używacie do trudnych plam?

@Kuba95 facet ma takie ceny, że masakra ...

@Kuba95

@Kuba95

• 1 miesiąc temu...