Skocz do zawartości

Polerowanie. Jaki zestaw użyć (pad pasty )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Chce zrobić polerke, przez kilka lat robiłem polerki rotacja na paście G3 na mokro najpierw biała gąbką później czarną. Zawsze bez względu na markę lakier czy stopień zmęczenia lakieru. Po długiej przerwie chcę wrócić ale chciałbym postawić krok do przodu. 

Moje pytanie jakie pasty kupić i na jakich gąbkach nimi pracować, czytałem mnóstwo art rynek jest olbrzymi dlatego pomóżcie. 

Zestaw past menzerna 1100, 2500, 3500 gąbki biała pomarańczowa i czarna bd spoko ? Czy nimi pracować na sucho? Czy do cięcia menzerna 400 zamiast 1100 nie bd lepsza ? Taki zestaw na allegro kosztuje 154zl, drugi taki sam plus wosk z menzerny 185 lepiej dołożyć? 

Ogólnie jakie pasty radzicie na początek po przejściu na sucho na początku. 

I jeszcze czy one step również menzerna do mało zniszczenonego lakieru daje radę i jaka gabka do tego.?? 

Opublikowano

Polecam spróbować 3D ONE Hybrid, jedna pasta, wiele zastosowań, zmieniasz tylko gąbki.

Ma spore możliwości jeśli chodzi o cięcie i wykańcza powierzchnię na wysokim poziomie.

Kwestia poznania produktu i można nim zdziałać (oszczędzając czas - to także zaleta systemu 3D AAT 501, AAT502) naprawdę dużo dobrego.

• Okay 1
Opublikowano

Tak, zestaw menzerna to dobry wybór. Gradacja ścieralności jest intuicyjna, gąbki o których piszesz będą również dobre. Zasada jest prosta, do ścieralnej pasty dobiera się twardą i szorstką gąbkę, a do pasty polerującej gąbkę delikatną, resztę pośrednio.

To na co musisz zwrócić uwagę, jeżeli chcesz zrobić to prawidłowo, to na jeden samochód będziesz potrzebował około 5 padów danej gradacji. Wynika to z tego, że pady w trakcie pracy zanieczyszczają się pastą polerską oraz lakierem bezbarwnym, co powoduje spadek wydajności pada.