Jump to content

Recommended Posts

Posted

Diabli biorą jak przechodzisz do mycia maski, a dach jest już praktycznie suchy, o bardziej pionowych elementach nie wspomnę. Ja robię tak, że myję dach i spłukuję i kolejna partia ...

Macie jakieś swoje sposoby  ?

Posted

To raczej szampon zmień bo mi się jeszcze coś takiego nie zdarzyło. No chyba że auto w słońcu myjesz przy 30 stopniach 😁 Ewentualnie używaj też wody 😜

Posted

Ja też myję etapami.. Dach - płukanie, maska i szyba - płukanie, jedna str auta potem druga i na końcu tył. Potem tylko fele i git

Posted

Przy obecnych warunkach to ciężko o coś takiego. Całe auto na raz atakuje a potem spłukuje. 

Posted

Z zasady jak się myje samochód przy 15 stopniach na zewnątrz to woda z szamponem nie odparowuje z lakieru tak szybko.
Ja w okresie letnim zawsze robiłem to wcześnie rano albo mega po południu i w cieniu i żadnych waterspotów nie miałem, no może raz, zachciało się testować dziwne szampony 💩