Skocz do zawartości

Wyprysk pod szybą na tylnej klapie, co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, witam Was serdecznie,

Przyprowadziła mnie do Was ruda :-) a mianowicie mały wyprsyk, z którym muszę sobie jakoś poradzić :-)

Mianowicie pojawił mi się w aucie (rocznik 2013) wyprysk rdzy na tylnej klapie, akurat pod szybą. Potrzebuję porady co można w tym przypadku zrobić? Czy jechać do lakiernika i lakierować cały element? Czy też szukać klapy na Internecie? Czy też samemu domowymi sposobami można coś poradzić? Nie jest to wielkie ale napewno będzie postępować. Ile wziąłby lakiernik za taką robotę? 

Sorki za jakość zdjęcia ale auto trochę przykurzone. Jest to wielkości może 1,5cm 

Dzięki3e371356b85bd67186f281b0f40bbfa0.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niestety, ognisko korozji będzie pod klejem szyby, doraźnie zamaskować z zewnątrz możesz ale za rok będziesz i tak szukał nowej klapy bo wypadnie dziura w tym miejscu. Naprawa zgodna ze sztuką wiąże się z wycięciem szyby.

Opublikowano

Zajechałem dziś do warsztatu po sąsiedzku, tak jak piszesz zaproponowali mi malowanie całej klapy, z wycinaniem szyby wyszłoby z 1000zł, ale póki co polecili żeby oczyścić i dać farbę antykorozyjna, że nie będzie to piękne ale na jakiś czas wytrzyma.

Lepiej malować całą czy szukać w takim kolorze? Taniej to będzie?

Opublikowano
[mention=23735]maxon007[/mention] co to za auto że na 5latku tak ruda atakuje?
Peugeot 5008, ale widać że to efekt że szybą była wymieniana :-( kilka lat temu

Opublikowano
37 minut temu, maxon007 napisał:

Peugeot 5008, ale widać że to efekt że szybą była wymieniana :-( kilka lat temu

No niestety najczęściej tak jest że jak już coś się ruszy to właśnie tam potem ruda atakuje. 

Opublikowano
No niestety najczęściej tak jest że jak już coś się ruszy to właśnie tam potem ruda atakuje. 
No niestety, no ale cóż poradzić teraz kwestia jak to ogarnąć czy zostawić i zamalowywać tylko a jak będzie dramat to zrobić czy już teraz ... W warsztacie proponują mi zabezpieczenie farba antykorozyjna ile się da ale nie wiem czy ma to sens..

Opublikowano

Pytanie ile chcesz tym autem jeździć. Jak powyżej 5 lat to zrobiłbym to dobrze (z wycięciem szyby) jak max 3-4 lata to po prostu to dobrze oczyścić i pomalować.

Opublikowano
Pytanie ile chcesz tym autem jeździć. Jak powyżej 5 lat to zrobiłbym to dobrze (z wycięciem szyby) jak max 3-4 lata to po prostu to dobrze oczyścić i pomalować.
Muszę rozeznać się w cenach, póki co jeden rzucił mi 1000 za całość

Opublikowano
8 godzin temu, maxon007 napisał:

Lepiej malować całą czy szukać w takim kolorze? Taniej to będzie?

zdecydowanie wybrałbym tę opcję, po lakiernikach z reguły po 2 wiosnach wyłazi