Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Zwracam się do Was z prośbą o poradę czym uratować obicie fotela, a tym samym usunąć plamy (m.in zacieki) i przebarwienia oraz przywrócić jego blask. Załączam zdjęcia jak wyglądam ten problem. Materiał jest chyba jakiś skóro podobny - skaj to będzie?

Próbowałem to czyścić: odrobiną szamponu adbl z neutralnym ph, ExceDe Encapsulator Cleaner, takie czarne zabrudzenie Clinex Anti-Spot - Odplamiacz trochę jakby zabrudzenie puściło ale jednak na środku dalej jest, a dodatkowo pojawił się okręg - chyba przedobrzyłem z tym środkiem.

IMG_20180820_193521.jpg.31944608d7f3472cb2b7ccbd3f9112af.jpg

IMG_20180820_193556.jpg

IMG_20180820_193544.jpg

IMG_20180820_193538.jpg

Posted

@Alojz spróbuj dowolnym APC w stężeniu 1:20 - ewentualnie możesz zejść ze stężeniem w dół (osobiście jestem mega zadowolony z Excede Advanced APC :good:). Po uporaniu się z plamą spróbowałbym położyć na całość jakiś lekki, matowy dressing, np. Detailer's Magic Interior Magic

Posted

tu masz w ProElite też mleczko fajne, doczyszcza elegancko tapicerkę, nada ci też połysk i zabezpieczy tapicerkę. Ja tą chemię używam od dłuższego czasu już, bardzo dobra, wydajna i cenowo na każdą kieszeń

• 2 weeks later...
Posted

Wypróbuj Polter od Proelite, ja mam go od jakiegoś już czasu i sprawdza się dobrze, dość wydajny, cena nie jest wysoka a jakość zadowalająca. Mi z podobnymi plamami pomogło.