misz.czu Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Witam. Walczyłem dzisiaj chwilę z denerwującym mnie od dłuższego czasu osadem na kratkach wentylacyjnych. Prawdopodobnie jest to osad po piance do odgrzybiania klimatyzacji, ale głowy nie dam, bo jest na każdym rzędzie a nie tylko na dolnych szczebelkach kratki. Próbowałem zadziałać APC + pędzel > mikrofibra, następnie tarłem mikrofibrą nasączoną APC i też nic, mam wrażenie, że jeszcze bardziej się to rozniosło. Próbować położyć na to dressing czy najpierw czymś to wyczyścić? Proszę o pomoc.
DaV Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Panie zainwestuj pan w magiczną gąbkę, popsikaj ją APC i będzie po problemie. 1
misz.czu Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Ok, jak tylko dorwę gdzieś gąbkę to spróbuję.
D@ViD Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 w rossmanie kupisz magiczna gąbkę 1
misz.czu Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Magiczna gąbka + APC dużo nie zdziałały. Podobnie cuttingowa pasta + mikrofibra. Opalarka nie przyciemniła, a topiła plastik. Jest trochę lepiej, ale to dalej nie to. Nałożyłem dressing i odpuszczam. Dzięki za pomoc.
beemer Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Mam identyczny problem, dziś próbowałem kostka ścierna 220 i nic nie pomagało. Znalazł ktoś może rozwiązanie problemu?
MTfoto Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 To jest taka struktura plastiku, coś jakby plastik z włóknem szklanym. Jak masz ochotę, cierpliwość i czas to czernidło do plastiku(AD black dye) lub lakier załatwi sprawę.
kepa416 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Niestety kolega wyżej ma rację. Lamelle często aby podnieść wytrzymałość mają dodatek z włókna szklanego. O ile w formie podczas wtryski układa się tak że włókna nie widać, no może czasem na końcach są widoczne. To tutaj widać że ktoś działał mechanicznie i przetarł włókno.
Rekomendowane odpowiedzi