Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

2018-05-19_22_29_24-sklep_4d_blueberry_i

Cytat

Blueberry IRON Blade powstał dzięki naszej współpracy z zawodowymi detailerami. To środek o neutralnym PH stworzony do usuwania zabrudzeń pochodzenia metalicznego z felg i karoserii. Płynna konsystencja produktu pozwala na bardzo łatwą aplikację. Świetnie usuwa opiłki z klocków hamulcowych i lotną rdzę. Podczas pracy produkt silnie "krwawi". Bezpieczny dla każdej powierzchni aluminiowej i lakierowanej. Detailerzy, którzy brali udział w procesie tworzenia produktu zalecają go również do mycia polerowanego aluminium. Pamiętaj, trzymasz w ręku owoc wielu godzin doświadczeń profesjonalistów, którzy Twoją pracę traktują bardzo poważnie i chcą uczynić ją wyjątkowo skuteczną.

Szczegóły

Sposób użycia: Produkt gotowy do użycia. Rozpyl za pomocą atomizera na czyszczoną powierzchnię. Pozostaw preparat do momentu, gdy środek zacznie "krwawić" na bordowo. Wypracuj preparat na powierzchni pędzlem, gąbką lub szczotką, aby dodatkowo zruszyć brud. Następnie spłucz dokładnie zabrudzenia pod wysokim ciśnieniem. Nie zaleca się stosować preparatu na gorące powierzchnie. Przed użyciem wykonaj próbę w mało widocznym miejscu.

Witam

Bardzo szybka prezentacja produktu firmy 4Detailer - 4detailer Blueberry Iron Blade

Przyjemnie pachnie, czyści, krwawi. Robi to do czego został stworzony. Bardzo miło mi się z nim pracowało.

• Lubię to 1
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
21 godzin temu, nervus napisał:

Hmmm ... wrzucać porównanie z vampire liquid czy nie ... hmmm 😛

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pytanie... No jasne! ;D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czołem! 
Dzięki uprzejmości @4Detailer miałem okazję w weekend przeprowadzić test ich deironizera, czyli BLUEBERRY IRON BLADE.

Deironizer ma fajna butelkę i do tego rewelacyjny atomizer Canyon, dzięki któremu pracowało się rewelacyjnie. Etykieta również przejrzysta jak przystało na firmę @4Detailer
IMG-20190202-111410.jpg

Test wykonałem na swojej aluminiowej feldze z sezonu letniego. Niestety dla mnie to raczej prezentacja produktu, niż test 😞 myślałem, że ta felga od wewnątrz będzie bardziej brudna, a tu zonk 😮 Bieżąca pielęgnacja latem dała to, że felga jest lekko brudna. Test przeprowadzę na pewno ponownie, na jakimś bardziej zapuszczonym zawodniku.
Tak prezentuje się felga:

IMG-20190202-111416.jpg
IMG-20190202-111421.jpg
IMG-20190202-111426.jpg 

Zaraz po rozpyleniu BLUEBERRY IRON BLADE na feldze:
IMG-20190202-111537.jpg

Po 2-3 minutach pierwsze efekty krwawienia-cząstki metaliczne wyłapuje pięknie:
IMG-20190202-111653.jpg
IMG-20190202-111658.jpg
IMG-20190202-111702.jpg
IMG-20190202-111705.jpg 

Po 4-5 minutach:
IMG-20190202-111851.jpg
IMG-20190202-111859.jpg 

Po 5 minutach czas wzruszyć powierzchnie pędzlem, co daje spotęgowany efekt krwawienia:
IMG-20190202-112032.jpg
IMG-20190202-112316.jpg 

Czas teraz spłukać BLUEBERRY IRON BLADE i zobaczyć efekty:
IMG-20190202-112433.jpg

Widać, że BLUEBERRY IRON BLADE zrobił dobra robotę, felga czysta 🙂
Osuszyłem felgę i ponownie zaaplikowałem deirona od @4Detailer, ale za dużo nie miał co robić po sobie. Jedynie wyłapał punkty typu odważnik:

IMG-20190202-113110.jpg
IMG-20190202-113112.jpg
IMG-20190202-113117.jpg 

PODSUMOWANIE:

• Deironizer 4Detailer BlueBerry Iron Blade robi to do czego został stworzony, praca z nim była bardzo przyjemna. Niestety nie mógł pokazac swojej pełnej mocy, bo zawodnik nie był wymagający.
  • Forma produktu jest płynna - w połączeniu z atomizerem Cayone, praca jest bardzo przyjemna i oszczędna
  • Zapach "jajeczny" jak dla tego typu produktów, ale w temperaturze +8st. bardzo słabo wyczuwalny podczas prac
  • Testy wykonam ponownie na bardziej zapuszczonej feldze, aby ocenić siłę BlueBerry Iron Blade, bo tutaj za dużego pola do popisu nie miał.
  • Lubię to 3
Opublikowano

Dobry test 😉 Sam czekam na cieplejsze dni żeby ogarnąć zimowe alusy do spoczynku po zimie i letnie przygotować na sezon. Mam Vampire I Iron Blade w wersjach żelowych które bardziej wolę 😉