Ronin78 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Dzisiaj padło jak w tytule na silnik 2.0 Valvematic 155KM (Benzin) Auto jeździ na codzień, nie jest to show car, niemniej jednak kiedy zobaczyłem jak jest pod maską postanowiłem trochę tam odkurzyć Założenie: żeby wyglądało Realizacja: nie bawić się pół dnia i zrobić za pomocą tego co mam w garażu, a wiele nie było Tenzi Car z gorącą wodą do rozcieńczenia w skali 1:4 Myjka ciśnieniowa, kompresor do osuszania, czyściwo i wosk na mokro do przetarcia na koniec. Na zdjęciach widać będzie jedyne zabezpieczenie jakie zrobiłem, zakleiłem dość solidnie plusową klemę aku, po odklejeniu było tam suchutko więc spełniło zadanie, reszta zabezpieczeń brak, wszak auto terenowe, z wodą pod maską w umiarkowanych ilościach powinno być za pan brat. Przebieg i efekt końcowy jak widać Ostatnia fotka, odpalona od strzała 1
YOBACK Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 @Ronin78 Jak widać - da się zrobić dobrą robotę plakiem Ciekawi mnie tylko czy ten wosk od plaka wytrzyma wyższe temperatury panujące w komorze silnika. 1
Ronin78 Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 2 godziny temu, YOBACK napisał: @Ronin78Ciekawi mnie tylko czy ten wosk od plaka wytrzyma wyższe temperatury panujące w komorze silnika. Za jaki czas zrobić foty porównawcze, czyli stan obecny, miesięcznie robię ok 1200-1500km
Rekomendowane odpowiedzi