Jump to content

Recommended Posts

Posted

Water sports, mycie auto w Polsce bylem zaskoczony twardosc wody i illosc plam z ktormy musialem walczyc. Musialem rozwiazac ten problem z natychmiastowem suszenie auta z suszarka, ogromny pusyszty microfiber i czasami jakis Quick Detailer.

Takze kupilem ten Auto Dry system, uzywasz filtry podlaczony do szlaucha (czy tak sie pisze) i nawet dobrze dzialalo, tylko ze filtr wystarczy maximum na 2-3 mycie. Filtry nie sa drogie, ale myslalem o jakis bardziej trwaly rozwiazanie tylko na splukanie.

I co do pytanie, czy ktos w PL sie bawil z filtrami reverse osmosis lub ten system magnetyczny? Jakies porady?

Posted

ja temat rozwiązałem kompleksowo. Namówiłem rodziców na doprowadzenie do garażu wody z instalacji domowej, która jest dość mocno filtrowana i zmiękczana przez instalację BWT (www.bwt.pl). wszystko działa bardzo dobrze, polecam, choć koszt takiego przedsięwzięcia raczej wyklucza zrobienie instalacji tylko do mycia auta, ma to sens tylko jeśli obsłusuje cały dom.

• Administrator
Posted

CarSpa z tego co pamiętam to oferowało filtr Zymola, może warto spytać u nich.

Posted

polecę to co julian, bardzo fajne rozwiązanie:) I działa całkiem całkiem. Ale o ile wiem koszt faktycznie niezbyt przyjemny;p