wojtecki Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Cześć. W tym temacie postaram się wrzucać relacje z prac nad moim kopciuchem. Auta używam na codzień, sporo jeżdzę po mieście i ciężko aby wyglądało jak nowe. Nie krzyczcie na mnie jeśli niektóre rzeczy nie do końca robie jak jak to powinno się robić ale po prostu przy "daily" aucie finalny efekt często jest widoczny kilka godzin. A dlaczego w takim razie to robie ? Bo to lubię Wczoraj postanowiłem wrzucić letni zestaw a że po zeszłym sezonie oczywiście zapomniałem/albo nie chciałem pamiętać umyć kół to musiałem to zrobić dzisiaj. Felgi mają 10 lat. Są proste ale niestety przejechane kilometry zrobiły swoje. Wewnętrzne strony felg nigdy nie widziały deironizera ani środka typu tar&glue. Typowe miejskie szczury. Dlatego efekt być może nie jest piorunujący i pewnie mogły by wyglądać jeszcze lepiej ale ja skończyłem na etapie który mnie zadowalał. W użyciu było: Szczotki mac/off ADBL Vampir Liquid Pricbort ExceDe Ultimate Wheel Cleaner 1:4 Zielona Tuga SG Pre-Wash Citrus Oil Pędzelek od adbl Pianownica PA Apc Good Stuff Gorilla Force 1:4 Koła wyglądały tak: Przy robieniu zdjęć skupiłem się na jednej czasami dwóch felgach. Oczywiście czyszczone były 4 ..aż taką cebulą nie jestem Na początek szybki test krwawienia : zielona tuga v adbl vampir Tuga po 10sek Vampir po 10sek Czekamy Tuga Vampir Jak widać Tuga zaczęła krwawić dużo później niż Vampir. Po tym felgi zostały spłukane bez pędzelkowania i wszedł ExceDe Ultimate Wheel Cleaner 1:4 Znowu spłukanie karcherem Odczekałem aż felgi obeschnie trochę i wszedł Prickbort Czekając aż zacznie działać szybka wymiana sitka w pianownicy Prickbort po około 4-5 minutch Teraz mix: Ponownie Pricbort + Vampir + Excede i pędzelkowanie Teraz rzucona piana z pianownicy SG Citrus Oil 100ml +900ml ciepłej wody Poczekałem aż spłynie i spłukanie karcherem Wiem, że nie jest idealnie ale raz, że ojciec mi cały czas dogryzał, że nie zdążę na niedzielne śniadanie świąteczne (a była 12:30 w sobotę) a dwa kończył mi się i prickbort i vampire a jeszcze druga strona felg została Wleciał odrazu Vampire + Prickbort Odczekałem 3-4 minuty i pędzelkowanie Felgi spłukane i na to wleciała znowu piana SG Citrus Oil Zabrakło mi cleanera do opon dlatego wspmogłem się APC Good Stuff Gorilla Force 1:4 Felgi spłukane ponownie karcherem i tak wyglądają. Zdjęcia być może tego nie oddają ale felgi na prawdę były w opłakanym stanie, także efekt końcowy i tak moim zdaniem jest do przyjęcia. Tym bardziej, że niedługo chce na nie rzucić fusso coat mirror shine i na pewno będę je jeszcze raz dokładnie mył pod glinkę. Teraz coś z czego nie mam już zdjęć ale długo będzie mi się śniło. Usuwanie starego kleju po ciężarkach. Nie wiem jak Wy to robicie ale to jakaś masakra była. Probowałem wszystkiego co miałem i niestety musiałem się wspomóc drewnianym klockiem ściętym pod kontem bo dziadostwa nie szło ruszyć samą chemią. Na koniec auto umyte na 2 wiadra i wleciał QD1. Na opony wleciał meguiars endurance. 1
Gardor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 24 minuty temu, wojtecki napisał: Usuwanie starego kleju po ciężarkach Kolego kup Concept Chu-Sol i Twoje problemy z usuwaniem kleju po ciężarkach znikną
Gesiu_15 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Gardor napisał: Kolego kup Concept Chu-Sol i Twoje problemy z usuwaniem kleju po ciężarkach znikną Lub krążek Trotona
wojtecki Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 4 minuty temu, Gardor napisał: Kolego kup Concept Chu-Sol i Twoje problemy z usuwaniem kleju po ciężarkach znikną dodane do listy zakupów. Dzięki
DZIADZIA Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2018 7 godzin temu, wojtecki napisał: Usuwanie starego kleju po ciężarkach. Nie wiem jak Wy to robicie ale to jakaś masakra była. krążek trotona i jest idealnie, później tylko przemycie benzyną ekstrakcyjną feluneczek ładnie ogarnięty. 1
Rekomendowane odpowiedzi