Jump to content

Poorboy's world polish with sealant

Recommended Posts

Posted

Witam, zakupiłem sobie taki produkt, niby jest do czyszczenia i zabezpiecza lakieru i na sposobie zastosowania piszę polerka mechaniczna, czy można tez polerować ręcznie??. A teraz jaki wosk polecacie do kwoty 100zł. Za propozycje i porady z góry dzięki.

Posted

kupiłeś dobry produkt, najlepiej działa maszynowo na miękkim padzie, ale ręcznie też można! sam jako zabezpieczenie nie będzie działał zbyt dobrze, musisz na niego położyć jeszcze coś - moim zdaniem najlepiej będzie działał colli 476, megs #16 albo colli 845. sam stosowałem ten ostatni właśnie na tym produkcie i utrzymał się na lakierze bardzo długo i wytrzymywał wszystko łącznie z aktywnymi pianami etc, a efekt był niezły.

Posted

A jeszcze co byście polecali do nabłyszczenie po myciu auta. Wiadomo ze woski typu colli 476, megs #16 albo colli 845 nakłada się co jakiś czas ( 2-3 miesiące ), a miedzy tym woskowaniem głównym może coś w tym stylu: MEGUIARS! Nxt Spray Wax! ( ja stosowałem takie cosik: wosk na mokro - Sonaxa ) ???