Ari Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 7 minut temu, skovroon napisał: FG400 dobrze tnie i wykańcza choć czasem zostawi jakieś holo, jeśli zrobię FG400 na padzie polish to teoretycznie powinno nie być hologramów? Zależy na czym pracujesz... DA czy rotacja? Zależy czy lakier miękki czy twardy? Jeśli już się radzisz... to zapewne na DA będzie ci łatwiej o onestepa. Koch H8.02 na niebieskiej gąbce NAT elegancko robi one step normalnych lakierach. Do delikatnych CarPro Essence lub Menzera 3in1 na miękkiej gąbce.
skovroon Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 2 minuty temu, Ari napisał: Zależy na czym pracujesz... DA czy rotacja? Zależy czy lakier miękki czy twardy? Jeśli już się radzisz... to zapewne na DA będzie ci łatwiej o onestepa. Koch H8.02 na niebieskiej gąbce NAT elegancko robi one step normalnych lakierach. Do delikatnych CarPro Essence lub Menzera 3in1 na miękkiej gąbce. Mam rotację. Lakiery jak pisałem wyżej niemieckie - więc w większości będzie twardo. Z DA domyślam się, że jest łatwiej aczkolwiek więcej pracy niż na rotacji.
Ari Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Nie jestem fanem jego testów, ale tu dobrze wyjaśnia jak szybko to zrobić.
Moderator Domel Opublikowano 1 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Panowie, proponuję ochłonąć a potem zobaczymy co dalej. Tymczasowo zamykam. Przyszły zgłoszenia na ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi