Jump to content

Pokrowce na fotele - czy zdają egzamin?

QualityTM

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie odnośnie pokrowców na fotele. Czy rzeczywiście są one dobrze spasowane? Nie odchodzą od powierzchni, nie przesuwaja się?

Mam w samochodzie aktualnie stary typ materiałowych siedzeń:

186202777_1_644x461_siedzenia-fotel-lawk

I szukam możliwości odświeżenia/wymiany ich tańszym kosztem, niż zakup kompletnie nowych foteli. Jest to VW t5 transporter. 

Osobiście znalazłem coś takiego - http://allegro.pl/pokrowce-skora-vw-transporter-t4-t5-vw-crafter-i5231424776.html lecz nigdy, przenigdy nie zakładałem pokrowców i nie wiem jak tak naprawdę z nimi jest. Odpuścić temat czy jest sens w tym?
Dzięki za pomoc ;)

Nie polecam takiego rozwiązania, po pierwsze jakościowo nie oczekuj od produktu za 150 pln, że będzie on z górnej półki, obstawiam że wytrzyma ci max rok i już będą widoczne zmiany w strukturze tej ekoskóry. Po drugie zawsze jest to jednak pokrowiec, idealnego spasowania nie będzie nigdy. Ja wychodzę z założenia że lepsze wrażenie zrobi stara tapicerka, która jak podejrzewam jest w dobrym stanie, niż taki "agro" tuning. Masz tapicerkę w dobrym stanie, utrzymaj ją tak, to większość ludzi z zewnątrz będzie zadowolona, na pewno zrobi to lepsze wrażenie niż dokładanie czegoś, a jak chcesz coś zmienić to już wizyta u tapicera.