Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Przeglądam forum od jakiegos czasu ale teraz postanowiłem sie zalogowac i podpytac bardziej doświadczonych.

A więc moja sytuacja ma się tak że opiekuję sie swoim starszym samochodem oraz pojazdem taty.

Postanowiłem wypolerować kilkumiesięczne Audi z perłowym czarnym lekierem zwykłą pastą polerską i niestety powychodziły dziwne hologramy i niedoskonałości po paście ktore widac w sloncu i nie tylko.

Kupiłem juz maszyne polerską i teraz chciałbym by lakier wyglądał naprawde pieknie.

Słyszałem dobre opinie o kosmetykach Scholl s10, s17, s40 oraz wosku w06.

Jest to dobry zestaw czy lepiej kupic cos innego no i jak wyglada sytuacja z padami polerskimi? czy do tego swiezego lakieru najlepszy bedzie delikatny pad czy nieco twardszy?

Gdy zakupie jakies dobre pasty i woski jak je nakładać?

Czekam z nadzieją i niecierpliwością na podpowiedzi i rady.

Łukasz

Posted

jest bardzo wiele dobrych past, nie tylko scholl - z nim akurat nie miałem doświadczenia. ciekawą opcją są pasty Poorboy's World z serii SSR. Można je śmiało stosować na gąbkach 3M(baaardzo dobre). Rozważ takie rozwiązanie. Niezłym uniwertsalnym produktem na delikatne zniszczenia jakimi są hologramy jest też pasta 3M z żółtym korkiem - Extrafine, ale ona jest dostępna tylko w litrowych opakowaniach. Zaletą Poorboya jest cena i nieduże opakowanie.

Na początek przygody z polerowaniem zdecydowanie miękka gąbka - np. niebieska/czarna 3M.

Posted

dzieki za odpowiedz.

wlasnie przeglądam produkty poorboy's, są ciekawe.

Myśle o produkcie Poorboy's ssr1 do usuwania holoramów ale niechciałbym skonczyc tylko na tym, chciałbym nadac czarnej perle głębokiego i błyszczącego koloru.

Czy myslisz że do tego mogłbym użyć jeszcze

Poorboy's Black Hole Show Glaze by czarny stał się widoczny

i do tego mogłbym zakonczyc proces EX-P Sealant?

może jednak obejdzie się bez jakiegos ze srodków? do tego zakupie dwa pady 3m tak jak pisałes niebieska i czarna.

prosze o kolejna podpowiedz

Posted

może być taki zestaw, choć ja sealantów nie lubię, preferuję woski naturalne. wszystko zależy od budżetu.

p.s. nie wstawiaj na forum dwóch identycznych tematów w różnych działach, to do niczego nie prowadzi.

Posted

Zamówiłem już trzy produkty Poorboy's :)

1. POORBOY'S WORLD SSR 1

2. POORBOY'S WORLD BLACK HOLE

3. POORBOY'S WORLD EX-P SEALANT

będą polerowane na padach 3M

Za kilka dni jak przyjdzie cały osprzęt porobie kilka fotek przed i po pracach:)

Posted
Kupiłem juz maszyne polerską

Pochwalisz się jaką maszynę kupiłeś?

Posted

na początek nic specjalnego, polerka Eurotec'a

dostałem na rok gwarancje wiec zobaczymy jak bedzie sie spisywala z padami 3M