QualityTM Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Witam, Trafiłem na wątek z wyborem myjni ciśnieniowej, odkurzacza piorącego, aczkolwiek nie mogłem znaleźć dotyczącego normalnego odkurzacza jaki najbardziej sprawdzi się do samochodu. Są dwa typu pod 12V i 230V. Osobiście poszukuję taki pod 230V, gdyż nie mam problemu z dostępem do prądu przy myciu auta. Posiadacie może już jakieś? Na co zwracać uwagę? Mój budżet to tak do 200 zł - przede wszystkim liczyłbym na moc (wyciąganie brudu z dywaników) oraz dostęp do różnych zakamarków. Mile widziane regulowane końcówki. Z góry dzięki za pomoc!
paperson Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 @QualityTM każdy odkurzacz z ok. 2000-2500W będzie dobry. Ważne żeby był dość lekki i kompaktowy. Oprócz odkurzacza kup "detailingowe" końcówki, np. z tej aukcji allegro nr 5910792416. Robią mega robotę 1
Mumins Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Wczoraj widziałem w castoramie Karchera WD3 za ok 250zł, dużo osób go poleca przy codziennej robocie, ponoć jest nie do zajechania, a dodatkowo można nim wciągnąć trochę wody jak zajdzie potrzeba
Qlimaxss Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Ja mam już 3 lata Karchera Mv3. Ale to samo co WD3. Naprawdę fajny odkurzacz robi to co ma robić. Ciągnie niezłe dość długo kabel. Dokupiłem detalingowe mini ssawki i tylko wymieniam worki😊
kerlik Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Również mogę polecić Karcher WD3. Sprawdza się również jako dmuchawa po umyciu auta - nie osuszysz nim samochodu, ale przedmuchasz miejsca gdzie gromadzi się woda.
Rekomendowane odpowiedzi