Jump to content

Tłuste plamy na lakierze - nie mogę zmyć

szczepan997

Recommended Posts

Mam zamiar odświeżyć wosk na zimę, w lipcu kładłem fusso 12 months ale jako, że robiłem to pierwszy raz nie zastosowałem IPY do odtłuszczenia powierzchni tylko dałem sam cleaner dodo i na to wosk, z czasem zauważyłem, że na lakierze na dachu zostały tłuste odciski palców, teraz nie mogę w ogóle tego zmyć, próbowałem już cleanerem dodo, IPą, zmywaczem silikonowym i nic a nic się nie dzieje. Może coś źle robię?

@szczepan997 a nie są to jednak zmatowienia. Przecież już sam pisałeś wyżej, że cleanera próbowałeś. Na moje na tym zdjęciu widać drobne ryski :oJeśli to potwierdzisz i nie masz DA, to na sam dach użyj UC od Meguiars, następnie odłuść dach i połóż wosk. Ogólnie przed tym zabiegiem użyj jakiegoś odtłuszczającego szamponu, który do końca zje wosk. Może być ADBL PRO Shampoo lub FX PROTECT Car Shampoo. Powodzenia :)

9 godzin temu, szczepan997 napisał:

Też nic nie idzie, czy ten cleaner dodo juice powinien usunąć bez problemu ten wosk? Bo z tego co wiem on dość mocno trzyma.

https://zapodaj.net/397ca2fb4a61c.jpg.html

Zanim zastosujesz pastę Ultimate Compound umyj i wyglinkuj dobrze dach. Po glinkowaniu możesz jeszcze wrzucić na ten dach APC i po spłukaniu możesz spróbować przelecieć lakier Ultimate Compound. Zacznij od tych odcisków i jeśli nie zejdą to trzeba użyć bardziej agresywnej pasty