szczepan997 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2017 Mam zamiar odświeżyć wosk na zimę, w lipcu kładłem fusso 12 months ale jako, że robiłem to pierwszy raz nie zastosowałem IPY do odtłuszczenia powierzchni tylko dałem sam cleaner dodo i na to wosk, z czasem zauważyłem, że na lakierze na dachu zostały tłuste odciski palców, teraz nie mogę w ogóle tego zmyć, próbowałem już cleanerem dodo, IPą, zmywaczem silikonowym i nic a nic się nie dzieje. Może coś źle robię?
Berd Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2017 Spróbuj usunąć benzyną ekstrakcyjną
szczepan997 Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2017 Też nic nie idzie, czy ten cleaner dodo juice powinien usunąć bez problemu ten wosk? Bo z tego co wiem on dość mocno trzyma. https://zapodaj.net/397ca2fb4a61c.jpg.html
paperson Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2017 @szczepan997 a nie są to jednak zmatowienia. Przecież już sam pisałeś wyżej, że cleanera próbowałeś. Na moje na tym zdjęciu widać drobne ryski Jeśli to potwierdzisz i nie masz DA, to na sam dach użyj UC od Meguiars, następnie odłuść dach i połóż wosk. Ogólnie przed tym zabiegiem użyj jakiegoś odtłuszczającego szamponu, który do końca zje wosk. Może być ADBL PRO Shampoo lub FX PROTECT Car Shampoo. Powodzenia
Berd Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2017 9 godzin temu, szczepan997 napisał: Też nic nie idzie, czy ten cleaner dodo juice powinien usunąć bez problemu ten wosk? Bo z tego co wiem on dość mocno trzyma. https://zapodaj.net/397ca2fb4a61c.jpg.html Zanim zastosujesz pastę Ultimate Compound umyj i wyglinkuj dobrze dach. Po glinkowaniu możesz jeszcze wrzucić na ten dach APC i po spłukaniu możesz spróbować przelecieć lakier Ultimate Compound. Zacznij od tych odcisków i jeśli nie zejdą to trzeba użyć bardziej agresywnej pasty
Rekomendowane odpowiedzi