Tomato86 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Witam wszystkich. Poniżej wrzucam opis mojego zestawu na początek, który nieznacznie rozszerzyłem od wiosennej aplikacji wosku, od której tak naprawdę zacząłem się bardziej interesować tematem mycia detailingowego i ochrony lakieru tak aby trochę lepiej się prezentwał i był łatwiejszy w utrzymaniu go w czystości Na chwilę obecną wiem, że na pewno przy najbliższych zakupach zdecyduję się na inną pianę aktywną. Niebawem trzeba będzie przygotować auto do zimy, usunąć stary wosk, nałożyć nowy, przy okazji wysprzątać wnętrze więc będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi dotyczące zarówno piany, jak i reszty stuff'u z mojego obecnego zasobnika opisanego poniżej. Piana Aktywna Tenzi Car Max Szampon Tenzi Shampoo Neutro Tenzi IPA Cleaner Deironizer ADBL Vampire Liquid ADBL Tar And Glue Remover ADBL Wipe Out Pro ADBL APC ADBL Tire And Rubber Cleaner ADBL Glass Cleaner ADBL Tire Dressing ADBL Interior WOW ADBL Magic Sponge ADBL Clay Sponge Wosk Meguiar's Gold Class Carnauba Premium Paste Wax ADBL QD1 Niewidzialna wycieraczka Ultra Glaco od SOFT99 Glass Compound Z od SOFT99 Zestaw Colourlock Strong do czyszczenia i pielęgnacji skór Dwa wiadra, mikrofibry o różnej gramaturze, ręcznik z mikrofibry, rękawica, pędzelki, szczotki Mother's do nadkoli, felg i opon.
menior Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Z wymienionych produktow osobiscie mialbym jakies ale co do: 1.ADBL W.O.P(na co on jesli masz IPE,albo jedno drugie) 2.ADBL G.C.(posiadam i jak dla mnie slaby w tej cenie) 3.Wosk od megsa(nietrwaly,napewno nie na zime) 4.G.S.Z SOFT 99 (troche drogi jak za cleaner do szyb) Dorzucilbym zdecydowanie jakis Cleaner do lakieru(no chyba ze juz masz) 1
Balzac Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Jak dla mnie za dużo jest Adbl. Jak zaczynałem zabawę z kosmetykami to Adbl przyciągnęło mnie tym ze wchodzisz na ich stronę www i masz wszystko od opisu do filmiku. Dla początkującego hit sprawa. Ale z czasem cześć produktów wymienilem na inne marki. Co do skóry polecam Carchem (dobry produkt) są tez na forum zdjęcia z pracy na produktach Carchem Może zamiast wow to Poorboy's dresing do plastików Co do opon to fajnie i łatwo aplikuje się Cartec vinyl Wosk Colinte albo Soft a clener Primo Amigo hit aplikacja 1
Tomato86 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 Dzięki za wskazówki! Za cleanerem na pewno się rozejrzę. Pogrzebię na forum, poprzeglądam relację z prac i na pewno coś wybiorę. Co do ADBL to faktycznie trochę tego dużo, ale jak mi się skończą to potestuję inne produkty
Rekomendowane odpowiedzi