Pzwmichu Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Nie będzie to typowy topic na temat blasku ale chyba admini mi wybaczą. Wkrótce nie omieszkam zamieścić proces czyszczenia mojej Toyki a będzie tego sporo, bo auto po zimie wygląda tragicznie. Auto ma 2 miesięczny lakier od strony pasażera i bałem się jeszcze w niego ingerować. Ogólnie wygląda dobrze, jednak są już na nim niewielkie swirlsy wkrótce zamierzam ostro odświeżyć resztę lakieru i zabezpieczyć ten nowy. Koła wymagają ostrego czyszczenia, chromy wyglądają jak na oldtimerze, wnętrze choć odkurzone, czyste i pachnące wymaga prania w okolicach podłogi. Auto wczoraj wyglądało tak: ... proszę się nie śmiać ale maszyna jest ostro eksploatowana ... wieczorem po krótkim myciu Goldclassem było już znacznie lepiej, jednak mycie odbywało się w dość ciężkich warunkach więc nie dotarłem do wszystkich zakamarków. Szczególnie jest to widoczne na kołach i chlapaczach. kolejne mycie będzie już dokładniejsze. zrobię wtedy fotki lepszym sprzętem bo aparat Nokii to kpina. Na oponach zrobiłem test endurance od Megsa i po aplikacji jestem bardzo zadowolony, opony są wielkie a ilości potrzebne do nasmarowania skromne jak na tą wielkość Moje pytanko do znawców: jakim środkiem mógłbym odnowić plastikową wykładzinę paki, bo jest wyblakła i porysowana ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Znawcą nie jestem, ale dobre mycie, może glinka a na koniec nawet kilka aplikacji Endurance, Trim Detailera albo czegoś podobnego. Warto spróbować EDIT: Podobno olej arachidowy również robi robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Spróbuj Endurance. Natomiast auto przeznaczony do ostrej eksploatacji, eksploatowane zgodnie z przeznaczeniem wcale nie wywołuje w nas smiechu. Gorzej jakbyś sobie nim do kościoła jeżdził, a jeszcze gorzej, jakby nim jeżdżiła Twoja żona na zakupy i do kościoła. To by już wołało o politowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Nikt nie ma zamiaru się śmiać... W końcu to co się liczy, to szacunek ludzi z Gozdnicy (wyczytałem na Hiluxie - mniemam że tam mieszkasz). Swoją drogą - jaki masz zamiar wosk nałożyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzwmichu Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Nikt nie ma zamiaru się śmiać... W końcu to co się liczy, to szacunek ludzi z Gozdnicy (wyczytałem na Hiluxie - mniemam że tam mieszkasz). Swoją drogą - jaki masz zamiar wosk nałożyć ? o widzę kolega z Lipinek Ł. kiedy gramy miecz ligowy w nogę? przyjadę popatrzyć jak wasi łoją naszych 5:0 A wosku trzymam się tylko jednego Meg's Next 2.0 - jak dla mnie wosk optymalny pod względem nakładania, polerowania, wytrzymałości i wyglądu a w Toyotce jest na co nakładać Poza tym wcześniej będzie glinka, UC, politura i na samym końcu wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 o widzę kolega z Lipinek Ł. kiedy gramy miecz ligowy w nogę? przyjadę popatrzyć jak wasi łoją naszych 5:0 Łłoo... Shit... Stary - z tym nie do mnie nie orientuje się zbytnio w tych sprawach, choć większość graczy to moi znajomi. Ale jakoś się to nie przekłada na bycie na bieżąco z newsami... W każdym bądź razie powodzenia z woskowaniem - ja się raczej skuszę na coś z palety Poorboy's'ów. I nie zapomnij wkleić fot po całym cyklu detailingowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi