Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Panowie jestem w posiadaniu autka w macie (ciemny grafit) jest to folia i tu pytanie do was i prośba żeby doradzić co zrobić w moich rękach jest 8 miesięcy i wypadało by przed zimą nałożyć jakiś wosk żeby kolor bardziej wyciągnął i zrobił warstwę przed deszczem i śniegiem szukałem na forum ale żadnych konkretów nie znalazłem. Pozdrawiam Bartek

Posted

Są sealanty na folię ale jest również powłoka permanentna gyeon posiada takową do folii matowych jeśli jest w ładnym stanie chyba o powłokę bym się pokusił na Twoim miejscu....

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

Możesz woskować folie, a co do matowego koloru to swissvax posiada dedykowaną serie kosmetyków do tego właśnie koloru nazywa się Opaque. 

Posted

Panowie zaryzykowalem i kupilem Ultimate quick wax i jestem zadowolony z efektu nie spodziewalem sie ze tak kolor wyciagnie na poczatku mialem obawy bo uzylem kiedys zlego wosku na klapie bagaznika i zrobila mi sie jedna wielka plama bo folia wciagnela wosk a teraz autko wyglada naprawde ladnie :)

• 5 months later...
Posted

Panowie podbijam temat - szukam skutecznego zabezpieczenia folii (3M Satine Mat Black) :

Xcxa6Lg.jpg

Zależy mi na tym aby móc łatwo ją domywać - stąd rozważam użycie poniższych środków:

1) Sonax BSD/ADBL QD (co 1-2mc),

2) ValetPRO Matte Protect - nie znam danego specyfiku, 

3) CarPro Dlux - jako zabezpieczenie na trochę dłużej :)

4) Czy ktoś próbował stosować Koch NanoPlast Magic Care na folie? Producent sugeruje wysoką hydrofobowość na tworzywach i matowe wykończenie - co sądzicie? 

Dodatkowo proszę o poradę, czy piana SG Snow Fruit nie będzie zbyt agresywna dla danych specyfików? Planuję wozić że sobą pianownice z pianą na wypadek potrzeby wymycia auta na nieznanym bezdotyku.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie:)