Gość Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 witam ) chce odnowic swoje felgi aluminiowe przed sezonem chcialem zapytac o produkty ktorych chce uzyc - a wiec : -do wyczyszczenia - Super Degreser czy All purpose Cleaner Meguiarsa wystarczy ??? -polysk i ochrona - RIMWAX ??? -opony - Endurance Tire Gel Meguiarsa ??? czy sa to dobre produkty?czy moze polecacie cos w zamian prosze piszcie bo jestem szry w tych sprawach a mam zamiar zaczac sie bawic w autodetailing
19Urban94 Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Do felg przydało by się coś bardziej silnego niz apc założe się, że są brudne, więc może Meguiar's Hot Rims All Wheel Cleaner, glinkowanie, jakiś wosk np. Collinite 476s lub jakiś seleant i na opony Endurance Tire Gel z Megsa..
Gość Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 to felgi tez moge wyczyscic glinka ??? a zamierzam kupic wosk na autko - Collinite 476s i tym woskiem rowniez moge je zabezpieczyc ? a z sealantow co byc polecil
19Urban94 Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Oczywiście, że glinką możesz je wyczyścić... No i nałóż ten Collinite 476s na nie i powinno być ok.. O sealantach poczytaj na forum..
MetalMagnes Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 bigsharky, woski i sealanty do felg: http://www.sklep.kanar-customs.pl/Wheel_Sealant-6.html http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/ ... guard.html http://www.showcarshine.pl/148-smartwax ... fibry.html
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Marca 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Z silniejszych środków do felg masz jeszcze Poorboys Spray and rinse, Megs Super degreaser, no i sprawdzany na forum attack do felg .
Przemek Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Poorboy's Spray and Rinse Wheels Cleaner działa. Co do glinki, to oczywiście, że należy jej użyć. Co do wosków, to zdania sa podzielone, bo niektórzy uważają iż wystarczy w zupełności Colli 476, a niektórzy uważają iz trzeba użyć jakiegoś wheels selanta. Ja się nie wypowiadam na ten temat, nadmienię, iż swoje koła pewnie potraktuje Colli 915 (raz, że go mam cała masę... a drugi, że mam go po prostu duzo...) Niektórzy to nawet robia korektę lakieru na felgach (osobiście znam takiego jednego....) I NALEŻY TEŻ PAMIĘTAĆ, ŻE CZYŚCIMY, GLINKUJEMY I WOSKUJEMY NIE TYLKO ZEWNĘTRZNĄ CZĘŚĆ FELGI..
kanar Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Wczoraj czysciłem taki zestaw mega zajechanych felg. Mam kilka fot jak po Spray & Rinse spływa kilku(kilunasto?)letni bród. Będę je polerował Przynajmniej taki jest zamiar, powierzchnia jest mega zajechana. Fotki od wewnętrznej strony wrzuce jak wyglinkuje do konca.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 23 Marca 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 kanar, Ładny widok
kanar Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Środek jest bardzo mocny, zalecam środki ostrożności podczas używania. Jeśli ktoś ma bardzo zajechane felgi i chce je przygotować do np nałożenia wosku to polecam. Nie zauwazyłem negatywnego wpływu na lakier.
nOx Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Też się pochwale dzisiejszym dokonaniem , nie mogłem juz spoglądac na felgi naszej firmowej Pandy pożółkłe i strasznie zajechane w weekend była myta felgi też ale jak widać bród a w szczególności mocno związany pył z klocków hamulcowych Ferrodo DS mocno pylą Na suche felgi naniosłem Aluminium Cleaner Z Nielsen'a odczekałem około 1,5 minuty przetarłem miękką gąbką i spłukałem czystą wodą . przed ok minute po spryskaniu widać ze w dużej części brud już spłyną no i po
Gość Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 ... nio kurna robi wrazenie dzieki za porady pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi