Jacus Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Hej, cześć i czołem Chciałem przedstawić Wam parę fotek z prac nad Fiatem 126p mojego kolegi. Nie nastawiajcie się na stricte detailingową prace, auto było trochę odszykowane pod sprzedaż Wstępnie auto miało być 'tylko' umyte i miały być porobione zdjęcia do ogłoszenia, ale... ale kolega rzucił na odchodne coś w stylu " do bagażnika też byś zajrzał " - no i się zaczęło Zanim zacznę, chciałem jeszcze dodać, że po ostatnich przypadkach mam straszną awersję do maluchów i starszych wynalazków ( choć nie wszystkich ). Ten po tym jak po niego przyszedłem nie chciał zapalić, bo padł akumulator. Mój telefon też padł więc stałem ponad godzinę przy garażu kumpla czekając na jakiegoś znajomego. Z popychu też odpalałem, ale samemu trochę ciężko. Finalnie przejazdem zobaczył mnie dziadek kumpla i przez kable maluch odpalił Dobra, wracamy do relacji Jeszcze zanim wrócimy Całość prac zajęła mi łącznie jakieś 1.5 dnia. Dzisiaj wrzucam fotki z wczoraj ( w sumie tutaj najwięcej się dzieje ), fotki z dzisiaj wrzucę jak tylko przywiozę aparat od kumpla Pacjent: Resor z przodu jeszcze nie zdążył się ułożyć, dlatego tak pieje Z tyłu miał być dystans Boczki oczywiście są, ale nie zamontowane ( jeszcze ) No i jest, tutaj dzieje się najwięcej z całej relacji Najpierw postanowiłem trochę odkurzyć, szkoda mi było męczyć Grzesia, więc użyłem Nilfiska Lepiej ? Powiedzmy Dalej, ADBL APC PRO 1:5 ( zawsze mam problem z liczeniem stężenia, ale chyba dobrze piszę: 100 ml na 0.5 l - jak nie, proszę mnie poprawić ) Od razu lepiej, jak tylko zauważyłem odpływy w tej dolnej części, bez wahania wjechałem tam myjką Jakieś tam drobinki, które wydmuchałem powietrzem Tam akurat bałem się lać wody pomimo, że to maluch to jednak elektronika jest zdradliwa Na masce fluidol, tutaj tata stwierdził, żebym go zostawił, bo jeszcze zardzewieje Tak samo w dolnej części, fluidol Wykładzinka też została umyta, najpierw APC PRO, a później psiknąłem to jeszcze Rotonem od K2 Tam też nie psiknąłem, chociaż teraz myślę, że mogłem trochę to ruszyć No i prawie finalnie, wygląda to tak. Położyłem też niewielką warstwę Softa99 Niestety pojawił się problem. Woda przedostała się do środka Szybka akcja demontażu foteli, żeby sobie schło A tak finalnie wygląda bagażnik Mały fotoszop z tabliczką. VIN wolałem zasłonić, nie wiem czy da się coś z nim zrobić, ale tak dla pewności Na ten moment to tyle. Późnym wieczorem postaram się dodać resztę fotek, nie jest tam dużo do oglądania, bo trochę czas mnie gonił, ale wrzucę Sam temat stwierdziłem, że też dodam, bo mało ostatnio się dzieje ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dzień 2 Maluch postał jakiś czas na słońcu więc miałem nadzieję, że wysechł. Niestety poranna ulewa sprawiła, że jakimś cudem troszkę wody jeszcze wpadło do środka Ja wziąłem się za odkurzenie wnętrza, jedynie z grubsza Wspomagałem się Tornadorem - nie żałuję, że go kupiłem Plama to prawdopodobnie resztki wody której nie wytarłem Fotele też załadowane, można działać dalej Klapa jest Klapy nie ma Emblemat chciałem odratować, ale 650 zrobiło się całe czarne W sumie lepsze takie czarne niż "ciapkowate" Silnik z racji, że jakiś czas temu myłem postanowiłem jedynie wytrzeć apc 1:10 Biorę się za mycie - najpierw koła. Potraktowane APC 1:5 Chciałem podnieść tył, ale coś nie wyszło Później mycie całości na dwa wiadra - niestety tutaj fotek nie mam Szyby dostały Autoglym CGP A środek jedynie przetarłem ADBL Interior QD w wersji Limited Całość jeszcze przykryłem woskiem Soft99 Mirror Shine i pojechałem porobić parę fotek No i to by było na tyle Maluszek niedługo będzie wystawiony, także jak ktoś byłby zainteresowany to albo szukać na OLX albo napisać do mnie to podam link Tak jak pisałem praca nie jest stricte detailingowa, ale pomyślałem, że wrzucę i może zmobilizuję kogoś do wrzucenia swojej relacji
kris990 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Mi się miło obejrzało relację, auto leciwe i wszystkiego nie zrobi się na 100% ale efekt na pewno na duży plus. Bardzo fajnie
Jacus Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 4 godziny temu, kris990 napisał: Mi się miło obejrzało relację, auto leciwe i wszystkiego nie zrobi się na 100% ale efekt na pewno na duży plus. Bardzo fajnie Gdyby poświęcić mu więcej czasu i pracy to na pewno udało by się go doprowadzić do stanu idealnego, ale priorytety się zmieniły i musi zostać sprzedany. Kiedyś w odpowiednim dziale pokaże Wam na co został zamieniony Co do relacji, dziękuję za miłe słowa - motywuje do dalszego działania
Jacus Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 8 godzin temu, Balzac napisał: Fajna robota Dziękuje 4 godziny temu, dn501 napisał: Maluszek w dobrym stanie Tragedii nie było, widziałem gorsze Sprzedany dzień po wystawieniu
Rekomendowane odpowiedzi