Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam . Jakiś czas temu zakupiłem Muc Off Detailing Brush do opon postanowiłem ją przedstawić ;)

Opis Producenta:

Mała szczotka z twardym, nylonowym włosiem do czyszczenia trudno dostępnych miejsc. Szczotka jest bardzo wytrzymała. Posiada gumowe ranty dzięki czemu nie uszkodzimy sąsiednich elementów.

Tak szczotka prezentuje się w całości .

DSC_0001.jpg

DSC_0008.jpg

Na rączce logo producenta i uchwyt do powieszenia :good:

DSC_0002.jpg

DSC_0003.jpg

Posiada gumowy rant dzięki czemu nie uszkodzimy sąsiednich elementów :)

DSC_0004.jpg

Świetne twarde nylonowe włosie , idealnie się sprawdza do opon ;)

DSC_0005.jpg

DSC_0006.jpg

DSC_0007.jpg

Przejdźmy do testu właściwego . Opona od strony wewnętrznej , długi czas nie myta . Środek do opon jaki użyłem to SG Pure Black Tire Cleaner , resztki .

DSC_0009.jpg

DSC_0010.jpg

Czas na podejście nr 1 .

DSC_0011.jpg

DSC_0012.jpg

Jak widać dużo brudu :D

DSC_0013.jpg

DSC_0014.jpg

DSC_0015.jpg

Podejście nr 2 . Brud nadal wychodzi .

DSC_0016.jpg

DSC_0017.jpg

Za 4 podejściem piana biała , opona czysta ;)

DSC_0018.jpg

DSC_0019.jpg

Podsumowanie :

Muc-Off Detailing Brush posiadam od kliku miesięcy dokładniej od Marca i śmiało mogę ją polecić do opon :good: Włosie nie wypada po kliku użyciach to najważniejsze . Sama szczotka jest mała i poręczna w porównaniu do Mothers Tire Brush . Cena za szczotkę jaką zapłaciłem to całe 25 zł :D Polecam zakupić i wypróbować , każdy będzie zadowolony z zakupu ;)

• Super 1
Posted
14 minut temu, rygryss napisał:

zakupiłem, u Nowickiego za 32,50... znalazłem za tyle z wysyłką ;)

I jak się sprawuje ?

Ja znalazłem wtedy na allegro . Ktoś się pytał na forum skąd zakupiłem Mucoffa , wstawiłem link i po jakieś chwili wszystkie wykupione . Następną aukcję jak wystawili to cena była już troszkę wyższa bodajże koło 30 zł + doliczyć trzeba wysyłkę . Mi się udało kupić w dobrej monecie i jestem zadowolony z zakupu :) Miałem ADBL Interior Brush , Mothers Detail Brush i najlepiej się mi pracuje Mucoffem .

Posted

Również zakupiłem szczotkę, zobaczymy jak się sprawdzi bo na zdjęciach wygląda fajnie:P

• 2 weeks later...
Posted

szczotka jak dla mnie ma za małą rączkę do trzymania, ale wymywanie ze szczelin/rowków w oponie jest znakomite. Warto mieć ją na stanie;)