przemas22 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Obiektem testu jest środek do usuwania asfaltu i kleju. Produkt zakupiony na allegro, za kwotę 25zł otrzymujemy 1l co jest dobrą ofertą , zobaczymy jak działa. Pierwszy test obejmuje zmycie kleju po naklejce od płynu do spryskiwacza. Preparat naniesiony i pozostawiony na ok 1 minutę Test wodny po pryśnięciu wodą klej jest tak zmiękczony , że bez problemu spływa Końcowy efekt kreska słabo widoczna nie dlatego , że klej odszedł z taśma. Za dużo prysnąłem i podeszło pod taśmę. Podsumowanie preparat świetnie radzi sobie z klejem Kolejny test to nasz kochany asfalt który lakier przyciąga jak magnes, szczególnie latem Jak widać nazbierało się tego w niższych partiach auta Tak jak poprzednio nakładamy za pomocą atomizera i czekamy 1-2 minuty(nie dłużej gdyż obniży sie skuteczność). Jak widać już po chwili preparat zaczyna działać. Po odczekaniu mniejsze kropki schodzą pod samą myjką , większe bez szorowania po przeciągnięciu miękką szmatka. Podsumowując w tych pieniązkach za taką ilość preparatu jest to według mnie godna rozważenia propozycja. Mam porównanie do Sonaxa na smołe w spray i był gorszy, więcej tarcia. A jego wydajność jak to spray też na dużo niższym poziomie
julian Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 używałem wielokrotnie tego specyfiku - mogę z czystym sumieniem polecić. Bardzo fajne działanie, wysoka skuteczność, można nim doczyścić nawet mocno "zasmolone" koła. jest idealny do dolnych partii auta, żeby nie rujnować glinki. szczerze mówiąc, w warsztacie detailingowym coś takiego jest niezastąpione.
turzol Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Bardzo dobry test . Brakuje mi tylko informacji o tym w jakich proporcjach rozcieńczałeś ten preparat.
aro_77 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Tego preparatu sie chyba nie rozciencza - gotowy do uzycia.
przemas22 Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 W instrukcji nic nie ma o rozcieńczaniu i test też był przeprowadzany na gotowym preparacie
JJ. Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Przemek, dzięki za ten test, już od dłuższego czasu rozglądałem się za czymś na smołę, Ty pomogłeś podjąć mi decyzję Przyznałbym Ci punkcik, ale nie ma takiej możliwości..
przemas22 Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Ja też sie rozglądałem i miałem brac Autoglyma. Ale zamawiałem piane Carvalet kumplowi i dołozyłem płyn do zamówienia. I jestem zadowolony
Administrator Evo Opublikowano 20 Marca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Tego preparatu sie chyba nie rozciencza - gotowy do uzycia. W instrukcji nic nie ma o rozcieńczaniu i test też był przeprowadzany na gotowym preparacie Dystrybutor na aukcji Allegro podaje że produkt może być rozcieńczany 1:5 z wodą.
aro_77 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 A sklep carvalet twierdzi inaczej: http://www.ania1111.superhost.pl/carval ... ucts_id=55
przemas22 Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Tego preparatu sie chyba nie rozciencza - gotowy do uzycia. W instrukcji nic nie ma o rozcieńczaniu i test też był przeprowadzany na gotowym preparacie Dystrybutor na aukcji Allegro podaje że produkt może być rozcieńczany 1:5 z wodą. Na butelczce nic takiego nie ma. I tak do smoły napewno nie ma co go rozcieńczać bo rozpuszczalnośc się pogorszy.
julian Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 ja nigdy nie rozcieńczałem. nie widzę sensu, jest dobrze jak jest. poza tym zakładając, że nanosi się cienką warstwę na powierzchnię, to zużycie jest niewielkie.
przemas22 Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Dokladnie wydajnosc jest na wysokim poziomie. Bez rozcienczania jest bezpieczny dla lakieru. Wiec moim zdaniem nie ma co kombinowac . Ale jak ktos kupi i bedzie testowal rozcienczanie niech da opinie.
SIL Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 A jak carvalet radzi sobie z zaschniętymi owadami? ktoś testował?
Gość Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Kolega SIL nie otrzymał odpowiedzi, więc spróbuję ponownie - próbował ktoś atakować Carvaletem owady lub żywicę?
przemas22 Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 A więc testowałem dziś działanie na owady i niestety ale ich nie rusza. Ale z mojego doświadczenia dobrze z nimi radzi sobie aktywna piana może być troche mocniej zrobiona. Płyn do smoły dobrze działa natomiast do odtłuszczania czy usuwania smarów itp. Więc do czyszczenia zawiasów jak znalazł
przemas22 Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Postanowiłem spróbować rozcienczyć 1:1 i klapa. Zrobiła się takie mleko i produkt przestal spełniać swoją role. Zresztą widzę, że obecnie na aukcjach jest napisanie NIe Rozcieńczać
Rekomendowane odpowiedzi