Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czesc. Jakiś czas jeżdżę ze zderzakiem obtartym o krawężnik . Pytanie dotyczy tego czy da się jeszcze coś z tym zrobić . Polerować? Malować cały czy tylko ten kawałek?31abef925efbfcedf46b4bd815520ac0.jpg

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ale zdjęcia to nie mogłeś wrzucić mniej wyraźnego?

Wygląda na dwa miejsca gdzie lakier jest odrapany do plastiku.

Jest to w takim miejscu że można pokusić się o pomalowanie lakierami zaprawkowymi, baza potem klar. Potem ostrugać nadmiar klaru i wypolerować całość około 4 godzin.

Posted

No mogłem wrzucić, ale nie chciało mi się lecieć robić nowego zdjęcia- te jest z zimy. :D

Zarysowanie jest pod tym przetloczeniem.

Możesz mi napisać czy dobrze myślę?

Papierkiem wodnym zmatuje to wszystko, potem psiknę kilka warstw bazy, następnie klar i polerka na sam koniec?

Posted

Ja pisałem o zaprawkach. lakier zaprawkowy z małego pędzelka i wypełniasz tylko te miejsca w których brakuje.

Ale malować również możesz. Ani jeden ani drugi nie jest optymalny ale jeśli zrobisz porządnie to będzie w miarę OK.

Posted

Chyba lepiej będzie malować cały ten kawałek. Prawie go nie widać, a na tym zagięciu zrobi się odcięcie i gitara. :D
Dzięki za pomoc.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka