ziomson Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2017 Czesc. Jakiś czas jeżdżę ze zderzakiem obtartym o krawężnik . Pytanie dotyczy tego czy da się jeszcze coś z tym zrobić . Polerować? Malować cały czy tylko ten kawałek? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
mbieniek Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2017 Ale zdjęcia to nie mogłeś wrzucić mniej wyraźnego? Wygląda na dwa miejsca gdzie lakier jest odrapany do plastiku. Jest to w takim miejscu że można pokusić się o pomalowanie lakierami zaprawkowymi, baza potem klar. Potem ostrugać nadmiar klaru i wypolerować całość około 4 godzin.
ziomson Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2017 No mogłem wrzucić, ale nie chciało mi się lecieć robić nowego zdjęcia- te jest z zimy. Zarysowanie jest pod tym przetloczeniem. Możesz mi napisać czy dobrze myślę? Papierkiem wodnym zmatuje to wszystko, potem psiknę kilka warstw bazy, następnie klar i polerka na sam koniec?
mbieniek Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2017 Ja pisałem o zaprawkach. lakier zaprawkowy z małego pędzelka i wypełniasz tylko te miejsca w których brakuje. Ale malować również możesz. Ani jeden ani drugi nie jest optymalny ale jeśli zrobisz porządnie to będzie w miarę OK.
ziomson Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2017 Chyba lepiej będzie malować cały ten kawałek. Prawie go nie widać, a na tym zagięciu zrobi się odcięcie i gitara. Dzięki za pomoc.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi