Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pewien dylemat. Chcę lakier samochodu przygotować produktami Megsa czyli glinka następnie SwirlX, dalej Deep Crystal Polish i na koniec wosk z tym, że Collinite no. 476 . I tu jest mój dylemacik, czy produkty różnych producentów będą razem dobrze zachowywać się na lakierze. Nie zajdzie nie pożądana reakcja po między nimi?

Posted

To zapodaj #16 od Meguiars-na pewno będziesz zadowolony ;) pozostawia lepszy efekt wizualny. Poczytaj -była ostatnio dyskusja na ten temat.

Posted

Powinno być git i żadnych ubocznych reakcji.

Ja u siebie przygotowanie zrobiłem produktami Auto Glym i położyłem Coli 476 - żadnych problemów.

Posted

Colli dorze się zachowuje na cleanerach magsa. Aczkolwiek ja nie jestem zachwycony trwałościa Collonite ;) Niestety ale tak wychwalany za trwałośc 476 wytrzymał u mnie 2,5 miesiąca.

Posted

Robert, Poszukiwacz, nie będzie żadnego problemu. Używałem kombinacji Megs ScratchX 2.0 a na to Colli 476s 2 warstwy położone w odstępie ponad 24 godzinnym które zapewniły ponad 4,5 miesiąca ochrony :)

• Administrator
Posted

Mi Colli też szybko poszło, ale to raczej wina proszkowych myjni.

Posted
Mi Colli też szybko poszło, ale to raczej wina proszkowych myjni.

Mi trzyma od listopada - na razie bez zarzutu. Najpierw na SRP wytrzymało ok 1.5 miesiąca i puściło a później nałożyłem po prostu po umyciu i wytarciu bez żadnych przygotowań lakieru i trzyma. Z tym ,że praktycznie przez całą zimę myłem auto samą wodą na myjni.

W tym roku były dość ciężkie warunki dla wosku.

• Administrator
Posted
. Z tym ,że praktycznie przez całą zimę myłem auto samą wodą na myjni.

Ja tak próbowałem, ale po 2-3 myciach warstwa brudu była tak duża, że praktycznie nie było już różnicy między stanem przed i po myciu.

Posted

Poszukiwacz, tak jak piszą JJ. i Big, Colli bez problemu się spisze na cleanaerach Meguiarsa