erty0203 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2017 Witam, szukam info na temat nTOOLs RP 180E jak się zachowuje na niskich obrotach, czy nie szarpie przy stabilizacji. Sam używam starego graphita 59g242 na początku był ok ale czas kupić coś lepszego. Jak ktoś ma filmy z pracy z ntoolem było by super.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2017 To jak chcesz cos lepszego to nie lepiej chociaz by lare czy krauss ??
erty0203 Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2017 P7 chodzi mi po głowie ale szkoda mi kasy bo za mało tym robię, nic zarobkowo tylko najczęściej dla siebie więc raczej nowa budżetówka albo coś lepszego używanego.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2017 Jesli nie zalezy ci na czasie sledz temat gielda tam czesto sie pojawiaja polerki w fajnych cenach . Cos napewno znajdziesz co cie zadowoli
.r. Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2017 Niedawno kupiłem tą maszynę na rezerwę. Trochę testowałem i coś na ten jej temat już mogę powiedzieć. Stabilizacja obrotów działa bardzo dobrze, nie "laguje", tj obroty od razu są korygowane, nie po sekundzie czy dwoch. Maszyna rusza pewnie i powoli, obroty nie falują. Sama maszyna jest solidna, ciężka - dla niektorych to problem, ale ja lubie ciężkie maszyny (rotacja na codzień to makita 9227). Stosunkowo szybko się grzeje. Po 3 godzinach solidnego cięcia dachu w A4 avancie musiałem odłożyć maszynę bo głowica była gorąca (nie używam rączki). W zestawie z maszyną dostajesz dwa uchwyty, jeden typu D, drugi klasyczna rączka. O ile sama maszyna jest solidnie wykonana, o tyle te uchwyty to straszny szajs. Kabel dość miękki, długi.
erty0203 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2017 Co do wagi to nie ten budżet, z tym grzaniem to może być jak u mnie z graphitem przyoszczędzili ze smarem i się grzeje. Za ok. 320 byle poprawnie stabilizowała RPM. I jeszcze jedno z czym ntools był porównywany?
erty0203 Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2017 Polerka kupiona napiszę parę słów. Jest to moja 2 polerka wcześniej był graphite 59g242 i do niej będzie porównywana. Pierwsze wrażenie jest takie że jest mniej zgrabna, troszkę większa, mniej smukła niż graphite ale czarno czerwone połączenie może się podobać. Co do jakości no cóż to tylko 320zł ale nic nie lata czy trzeszczy, sam odlew nie jest idealnie wykończony ale nie ma ostrych krawędzi, naklejki są trochę krzywo przyklejone . Kabel ok. 3m elastyczny i mięciutki co ciekawe z rękojeści wychodzi pod kątem co utrudnia ocieranie po lakierze . Przycisk z blokadą działa. Regulator obrotów trochę ociera przy obrocie ale za 320zł ma prawo . Waga 2,8kg zmierzone (graphite 2.,7). Jeszcze nie robiłem nic na lakierze tylko na starym talerzu 150 i podłodze ale sama stabilizacja dział nadzwyczaj dobrze nie czułem że zwalnia pod naciskiem, nie ma szans jej zatrzymać, miękki start działa choć startuje z lekkim opóźnieniem, ułamek sekundy ale warto wspomnieć. Przy pierwszym uruchomieniu pierwsze co zauważyłem to że jest ciszej niż w graficie. Ogólnie za 320zł jest dobrze lepiej niż w graphicie uwagi co do jakości wykonania dla mnie do pominięcia. Na minus można zaliczyć brak walizki ale w zestawie mamy za to uchwyt typ "D" i prosty, szczotki, śruby z imbusem. W razie pytań służę pomocą. gdy ogarnę jak to wrzucę zdjęcia.
Rekomendowane odpowiedzi