Złoty cc Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 Moje pytanie dotyczy ponownego woskowania.Samochód przeszedł pełne przygotowanie do woskowania łącznie z korektą i został nawoskowany woskiem syntetycznym soft99.Przejechałem samochodem 1500km ,przez tydzień nie był garażowany praktycznie codziennie ulewne deszcze.Jazda też w deszczu z dużymi prędkościami .Po powrocie mnóstwo owadów na masce i zderzaku.Owady usunięte,samochód umyję szamponem o neutralnym ph.Czy mogę ponownie po wytarciu do sucha nawoskować tym samym woskiem dla zwiększenia ochronności i efektu hydrofobowości,czy kupić wosk naturalny i użyć go dla uzyskania efektu szklistości,czy zastosować jakiś quick detailer jeśli tak to jaki?Pozdrawiam.
MBORO Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 Jesli masz juz wosk, to mozesz polozyc go ponownie na lakier. Nic mu nie będzie. Tylko nie wiem czemu po tygodniu opadów mialby zniknac z lakieru. Umyj najpierw samochod i zobacz co sie dzieje, czy wosk siedzi czy nie.
menior Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 Po tygodniu nakładać druga warstwe wosku...ja bym użył QD po to one są by po woskowaniu przy kolejnych myciach wzmocnić już nałożona ochronę i dodać coś do wygladu 😉 1
Enricooo Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2017 Wosk siedzi jeszcze na pewno. Wrzuć na niego qd po myciu.
Berd Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2017 W tym wypadku użyłbym raczej Quik Wax w celu wzmocnienia protekcji
Złoty cc Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 Panowie dzięki za odpowiedzi.Na maskę i przedbi zderzak ponownie nałożyłem wosk a dach przeleciałem qd1.Resztanadal wydawała się śliska.
Polfat Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 Czym wyczyścić stary wosk który lezy parę miesięcy przed położeniem nowego? sam cleaner wystarczy?
Moderator psemo Opublikowano 5 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 Prickbort + Iron + glinka + cleaner -> nowy wosk
Polfat Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 Iron? Po każdej z tych czynności mycie auta? A w przypadku gdy będę miał polerowany lakiero jak powinna wyglądać kolejność?
menior Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 Godzinę temu, psemo napisał: Prickbort + Iron + glinka + cleaner -> nowy wosk Jesli celem jest tylko sciagniecie starego wosku to jaki sens wykonywac caly proces dekontaminacji Sam cleaner powinien starczyc bo i po to on jest,ja za kazdym razem przed nalozeniem nowej warstwy myje tez szamponem ADBL PRO,mycie wstepne czyms mocniejszym i IPA jesli nakladam sealent,ale sam cleaner powinien starczyc Godzinę temu, Polfat napisał: Iron? Po każdej z tych czynności mycie auta? A w przypadku gdy będę miał polerowany lakiero jak powinna wyglądać kolejność? mycie+dekontaminacja+polerka+konserwacja(wosk) 1
Rekomendowane odpowiedzi