Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim panowie doradźcie co kupić do pierwszej korekty lakieru w  citroenie c4 2011r.  kolor jak na zdjęciach: 

19747780_1703098146389616_1247039098_o.j
upload photo

Posiadam maszynę rotacyjna k2 masner . Jakie kupić pady pasty itp.  Przede wszystkim jaka ilość każdej z past będzie potrzebna na całe auto 

Dodam,że będzie to moja pierwsza korekta

Posted

Odpuscilbym sobie polerowanie maszyną rotacyjna, zwlaszcza ze robisz to po raz pierwszy. 

Zainwestowalbym w maszynę DA i wtedy kombinowal. 

Rotacja narobisz sobie krzywdy, a samochod nie wyglada jak smietnik na ktorym warto robic takie testy ;)

Posted
12 godzin temu, MBORO napisał:

Rotacja narobisz sobie krzywdy, a samochod nie wyglada jak smietnik na ktorym warto robic takie testy ;)

Bez demonizowania. Moje pierwsze podejście do korekty było właśnie na rotacji na Citroenie C5 i nie narobiłem sobie krzywdy. Naprawdę trzeba się postarać żeby zrobić krzywdę lakierowi o ile używa się rozumu i pamięta o podstawowych zasadach.

• Super 1
Posted

Dokładnie. Nie demonizujcie maszyn o okrężnym ruchu. Kilka lat temu sam taką zaczynałem. Samochodu nie zniszczyłem.

Posted

Co do padów/past.

Ja używałem do Citroena (więc obstawiam, że podobny lakier) Menzerna FG400, IP2000 i FF3000.

Pady NATa biała, pomarańczowa i czarna. Robiłem trzystopniową korektę a później się okazało, że smiało FG400 można wyciągnąć czarnym padem i FF3000.

Co do ilości to butelki 250 ml powinny Ci wystarczyć (polish i finish na 100%). Pasta tnąca może być na styk, to zależy ile będziesz chciał wyciąć.

Posted
Godzinę temu, patys napisał:

Dzięki lakier łatwy do pracy?

Nie miałem żadnych niespodzianek z cięciem ani wykończeniem.