Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pacjent - ciemno brązowa insignia,

Wykonawca - kompletny laik dziewica

Czynnosci + planowana chemia:

- mycie ręczne,

- usuniecie smoły i innycj zanieczyszczeń,

- glinkowanie,

- ipa,

- maszyna DA,

- Menzerna One Step 3 in 1

- Poorboy's Black hole show glaze,

- Soft99 fusso coat

Ma to sens? Proszę o rade.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Posted

Nie bardzo ma to sens. Po glinkowaniu myjesz, lub spłukujesz lakier (zależnie od tego, czego używałeś jako lubrykanta), a nie wyjaławiasz lakier IPA. Rozumiem, że Menz OS 3 in 1 będziesz pracował przy pomocy DA ? Menzerna to AIO, a więc posiada w składzie również wosk syntetyczny - bez sensu jest potem kłaść na niego politurę (PB BH ma bardzo skromne właściwości ścierne, więc raczej nie usunie wosku). Jeżeli w użyciu mają być wszystkie wymienione przez Ciebie produkty, to już sensowniej będzie "wcisnąć" wymywanie IPA pomiędzy Menzernę i PB BH. Później Soft99, ale położony na politurę nie wykaże się swoją sławną trwałością - trwałość wosku zależna jest przede wszystkim od przygotowania podłoża (a więc m.in. od tego, co na tym podłożu leży), a nie tylko od deklaracji producenta wosku na etykiecie.

Posted

Dzięki wielkie za radę. 

Posiadam chemię którą wypisałem poniżej, czy mógłby mi dobry człowiek ułożyć plan pracy, co jak i czym?

- Menzerna one stem 3 in1

- Tenzi Ipa Cleaner

- Tenzi-car-shine-quick-detailer

- Tenzi Tg Cleaner

- Czarny-pad-polerski

- Glinka

- Smooth-clay-lube-lubrykant

- Poorboy's world EX Sealant

- Poorboy's Black Hole Show Glaze

- Soft99 Fusso Coat

- Maszyna DA