Mike87 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 Witam Witam! To będzie moja pierwsza wstępna foto-relacja z ogarnięciem Mojej fury. Foty są z różnego okresu, ponieważ dopiero doświadczyłem jak ciężko jest dokładnie wysprzątać auto i jednocześnie robić zdjęcia Kosmetyki zbierałem przez jakiś czas, nic na raz Otóż że miałem można powiedzieć miały falstart, zaczynam od nowa z poprawianą wersją i lepszymi zdjęciami: Oto cały zestaw: Z Shiny Garage: -pianownica ręczna -aktywna piana: fruit snow foam i fruit snow foam blue color - Shiny garage: Carpet Cleaner - monster wheel cleaner - back2black - Jet-Black Exterior Trim Restorer - żel do plastików zew. - odświeżacz powietrza o zapachu gumy balonowej Od ADBL -APC Pozostałe to: -Szampon do auta Chemical Guys Mr. Pink 473m -Glinka valet pro Orange - VALETPRO CITRUS TAR & GLUE REMOVER 500ML - usuwa smołę i klej - ADBL Round Detailing Brush - wosk AUTO FINESSE ALL IN ONE TRIPPLE 250ML - kilka pedzelków - jakieś szmatki z mikrofibry I jakaś tam zwykła chemia od Sonax-a Na początek zostały umyte koła letnie 18nastki i zimowe 16nastki z grubszego brudu, oraz ruszone pędzelkiem w zakamarkach. Użyłem Monster wheel cleaner i APC od ADBL: Akurat 18nastki rzadko kiedy myje czymś mocniejszym, bo jakoś szczególnie brudu nie przywierają, przeważnie piania i pędzelek. Ale zimówki musiały dostać już kopa! Pomalowane gumą, dlatego mat. I do tego przyciemnimy oponki: Kolejnym etapem była komora silnika a dokładnie odnowienie plastików, rury dolotu plus umycie samego stożka i ogólny porządek pod maską: Komora przed zabiegiem: Lakier na rozpórce spękany pewnie od temperatury, będzie trzeba oddać do malowania proszkowego. Vizir ? niekoniecznie Teraz nadaje się w gości Zaczynamy rozbiórkę: APC nie dało rady, trzeba malować szprejem od nowa: Jakoś tą Akrą dobrze mi się pracuje, nie jest za mocna i nie śmierdzi Trochę wody i pędzelka: I takie efekty, szczegóły małe: Zabrałem się za polerowanie lamp ale wcześniej papierem ściernym, musiałem zlikwidować wżery na plastikowym kloszu, wyglądało jak rozwarstwiające sie kawałki plastiku: Dużo dużo tarcia ale efekty prowokują do dalszej pracy: Już lepiej: A teraz z górki: Polerowane tylko pasą G3, nic innego nie miałem pod ręką. Wracamy do środka auta i tutaj małe punktowe pranie ręczne dywaników, sporo pędzelkowania zakamarków w kokpicie i bagażniku: Małe 50/50 dywaników, łapiemy michę i... Odrazu inny kolor Bagażnik po małym praniu i odkurzaniu: I plastiki z niego: Reszta kokpitu: Widać 50/50 ??? Wykanczam Ta oto Damą: Pod koniec poszła piana, testowałem zwykłą białą i niebieską z shiny garage, dużej różnicy nie widziałem poza kolorem: Później mycie moim ulubionym szamponem do czarnego Dobrze się pieni i ładnie prezentuje czarny lakier I Foty po woskowaniu i myciu: W ostatnim poście zabieram się za czyszczenie skóry Produktami od Tenzi;
.r. Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 Fatalna jakość zdjęć, zniechęca totalnie do przeczytania relacji
Helward Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2017 Popraw wielkość zdjęć, bo tutaj kompletnie nic nie widać, a po otworzeniu zdjęcia jest tak duże że widać tylko jeden z jego rogów.
Bezet11 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2017 Relacja może być bardzo ciekawa ale tak jak koledzy wyżej... Ogarnij fotki
Grzechu23 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Na drugim zdjęciu widze, że masz dwa produkty od TENZI DETAILER. Jak sprawdził Ci sie ten ich cleaner 'Czysta skóra' ? Daje rade? Również myśle o tym produkcie, a po nim impregnacja i zabezpieczenie, ale już tym kremem Royal Class również od Tenzi.
rolandinho Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Relacja na '+' bardzo przyjemny wóz
Mike87 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Sorry Chłopaki poprawie w wolnej chwili zdjęcia 11 godzin temu, Grzechu23 napisał: Na drugim zdjęciu widze, że masz dwa produkty od TENZI DETAILER. Jak sprawdził Ci sie ten ich cleaner 'Czysta skóra' ? Daje rade? Również myśle o tym produkcie, a po nim impregnacja i zabezpieczenie, ale już tym kremem Royal Class również od Tenzi. Robiłem tylko mały test na boku fotela i mogę powiedzieć że jak za te pieniądze to nawet widać różnicę miedzy brudnym a czystym. Planuje w sobotę przelecieć cala skore i wtedy zdam kompletna i lepsza relacje, bo sam dokładnie nie wiem jak powinna wyglądać stara i dobrze doczyszczona skora w aucie, bo po Tenzi jest taka matowa.
FakeRiderr Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Właśnie miałem pisać w sprawie TENZI do skóry. Jestem mega ciekaw efektu. Czekam na relację i trzymam kciuki
Tomas-sg Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 @Mike87 dobrze wyczyszczona skóra to matowa skóra jak się błyszczy znaczy że brudna. Żeby sprawdzić jak doczyscilo to jeśli masz pod ręką to możesz colourlockiem zrobić 50/50 wyczyszczona powierzchnię skóry 1
Grzechu23 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Jesli ktoś kupuje budżetowe środki do czyszczenia skóry i ich używa, to raczej wątpię żeby pod ręka na półce leżał colourlock
Tomas-sg Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zawsze można znać kogoś kto akurat ma i na ten malutki fragmencik użyczy
Mike87 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 6 godzin temu, Grzechu23 napisał: Jesli ktoś kupuje budżetowe środki do czyszczenia skóry i ich używa, to raczej wątpię żeby pod ręka na półce leżał colourlock Dobrze że tylko wątpisz Paczka doszła z opóźnieniem bo brakło kasiory ale najpierw i tak sprawdzę Tenzi z czystej ciekawości 8 godzin temu, FakeRiderr napisał: Właśnie miałem pisać w sprawie TENZI do skóry. Jestem mega ciekaw efektu. Czekam na relację i trzymam kciuki Spoko ! Będę pisał tylko dokupię szczoteczkę do skóry
Gość Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2017 Na początku relacja zapowiadała się dobrze - sporo chemii, wiele chęci; potem zdjęcia słabe jakości oraz niedporacowane detale jak np bardzo słabe pranie oraz ta pasta g3 (mam do niej szczegolny awers po dzisiejszej pracy - poprawce polerki czarnego LC9Z tak aby czarne było czarne a nie jak po g3, płowe). Czekamy na dalszą część relacji, auto ma potencjał, dopracuj detale i będzie ok
Mike87 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Oto pierwsze efekty dwóch w miarę tanich, ale chyba dobrych produktów od Tenzi: Gąbeczki do Sona-xa i jedna wilgotna ściereczka z mikrofibry do ściągania brudu: Świeci się jak psu... 50/50 Ogólnie jest na plus ! Pierwszy raz czyściłem tapicerkę skórzana w aucie, nie wiem czy efekt jest wystarczający bo nie mam dobrego porównania ale na pewno jest lepiej niż wcześniej, inna w dotyku i w wyglądzie, na pewno nie błyszczy się jak wcześniej.
Posejdon Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Godzinę temu, Mic431 napisał: Gdzie zdjęcia? WTF kolega chciał podziałać na naszą wyobraźnię
Mike87 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Wczoraj jeszcze były Już sprawdzam... wczoraj wykupiony abonament na fotosiku a dziś blokują, nie rozumiem ich sposobu
Mike87 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 5 godzin temu, Mike87 napisał: Wczoraj jeszcze były Już sprawdzam... wczoraj wykupiony abonament na fotosiku a dziś blokują, nie rozumiem ich sposobu Panowie zdjęcia wróciły na swoje miejsce, zapraszam serdecznie !
Bliźniak Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Jako dozgonny miłośnik aut zrobionych małymi japońskimi rączkami ze znaczkiem H na masce powiem tak przepiękne auto , fajna relacja. Pozdrawiam.
Posejdon Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Teraz to rozumiemnastała jasność.Fajna relacja.Skośnookie autko nabrało wigoru
camus Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 A u mnie zdjęcia nie odpalają.
Rekomendowane odpowiedzi