Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

W sobotę strzelił mnie facet lusterkiem, zanim nawróciłem przy sporym ruchu na wąskiej drodze, łajza uciekła. Lusterko wymienione zostały tylko takie 3 odpryski pewnie z odpadającego szkiełka. Ciesze się i dziękuje że nie skończyło się na zderzeniu czołowym. Byłem w firmie zajmującej się detailingiem i przedstawili mi system SSR czekają aktualnie na sprzęt. Czy ktoś korzystał/słyszał miał jakąś styczność z takim czymś? Pacjet to laguna III czarna perła

http://www.fotosik.pl/zdjecie/0b7c8d65992eb6d1

Posted
Ciesze się i dziękuje że nie skończyło się na zderzeniu czołowym.
chociaż by nie uciekł :mrgreen:

Ja a zdjęciu widzę więcej niż 3 ślady mogące być odpryskami. Jak to wgląda po myciu i glince? Nie raz "dziwne ślady" znikają.

Posted
:lol: Nawet śmiechlem :D to jak korzystał ktoś? Jakieś opinie? Przypuszczenia? Ma to prawo bytu? Jeszcze nie mialem okazji myć ale wątpię że pomoże w cuda nie wierzę
Posted

Ja bym pojechał do lakiernika. Niby drobna rzecz, no ale kto się na tym zna lepiej niż oni. Ja mam swojego z polecenia, do którego jeżdżę z Alfą, lakiernictwo, blacharka i mechanik. Trochę kilometrów muszę narobić, ale warto, bo zna się chłop na rzeczy. Zauważył nawet taką drobnicę, na którą ja nie zwróciłem uwagi.

[mod=Eryczek]Proszę hamować się z mało subtelną autoreklamą[/mod]

• Lubię to 1
Posted

Ma to prawo bytu, na ciemnych lakierach. Możecie próbować. Generalnie raz się uda a raz nie jeśli mowa o czymś większym :)

Tam gdzie się udało siedzi raczej bez problemów.

Posted

Ma to prawo bytu, na ciemnych lakierach. Możecie próbować. Generalnie raz się uda a raz nie jeśli mowa o czymś większym :)

widziales efekt lub wiesz cos wiecej o tym ssr ?

Posted

dzięki za odpowiedź panowie, lakiernik jak to lakiernik, też mam znajomego, ale ma tyle aut że nie będzie się w takie coś bawił, a nie będę lakierował drzwi. Zobaczymy jak to wyjdzie na pewno pokaże fotki po.

Dnia 13.06.2017 o 13:09, Dimmu napisał:

powiedz coś więcej, miałeś jakąś styczność z tym? działa to jak zaprawka? bo nie lubię siebie oszukiwać jakimiś kredkami albo woskami koloryzujacymi bo to przy myciu zejdzie a i tak wygląda brzydkoo

Posted

Ja wiem tyle, że powoli szanujące się studia detailingowe wchodzą w temat ssr i świadczą ich usługi.

Jest to sygnał, że metoda warta uwagi.

Posted

Parę elementów zrobiłem z lepszym lub gorszym skutkiem.
Na ciemnych lakierach dość łatwo uzyskać przyzwoity rezultat, na jasnych jest to sporo trudniejsze.
W mojej opinii nie jest to praca stricte detailerska, ponieważ pod ledem widać gdzie było coś robione, ale dla ogromnej większosci samochodów i ich Klientów jest super.
Trwałość:

Mam dwa samochody pod opieką w których robiłem rysy i obtarcia, po 4-5 miesiącach jest okej.