chris18404 Posted May 23, 2017 Report Posted May 23, 2017 Mam kierownicę która nie jest szorstka tylko śliska coś podobnego do skóry bo miękka. Hyundai Tucson, jest ona zniszczona, widać już w niektórych miejscach kolor szary. Czy saphir spełni swoje zadanie?
Coug4r Posted May 24, 2017 Report Posted May 24, 2017 Powiem tak, używałem na kierownicy skórzanej 12-letniego auta, średnio zniszczonej. Aplikacja stosunkowo łatwa, powtórzyłem kilkakrotnie przed polerowaniem. Efekt nie jest powalający, ale kierownica przyjemna w dotyku, nie śliska, przebarwienia zamaskowane i skóra odżywiona. Co ważne, nie brudzi rąk ani niczego innego podczas korzystania, także w upały. Generalnie polecam, do mało, średnio zniszczonych, odbarwionych kierownic. Jak mocno zniszczona to nie pomoże. Zwracam uwagę na porządne oklejenie multifunkcji, guzików, aplikacji metalowych, plastikowych etc. ponieważ mimo że chemią dobrze schodzi, to łatwo "zetrzeć" świeżą warstwę ze skóry. I oczywiście porządne wyczyszczenie i odtłuszczenie powłoki przed aplikacją, ale to podobnie jak z woskiem na karoserii.
powalla Posted May 24, 2017 Report Posted May 24, 2017 Potwierdzam ale tylko dodam iż po jego aplikacji niejako nie mamy już skórzanej kierownicy, bo wierzchnia warstwa kremu robi z niej już "kierownicę z tworzywa sztucznego"
Recommended Posts