maciek-drummer Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Wczoraj podczas imprezy na otwarcie sezonu zorganizowanej przez Urban Detailing w Smolcu koło Wrocławia miała miejsce premiera nowego produktu ze stajni Funky Witch pod nazwą Blue Blood Iron Remover. foto by Funky With. Jako, że pojechałem tam mocno brudnym autem miałem okazję podstawić Golfa na premierowy test produktu. W buteleczce znajdowała się ciecz o niebieskim kolorze, jaką widać na zdjęciu powyżej. Dodam jeszcze, że podczas aplikacji nie było uciążliwego zapachu jak to bywa przy innych tego typu produktach. Aplikacja 1 minuta po aplikacji 2 minuty po aplikacji 3 minuty po aplikacji 4 minuty po aplikacji nastąpiło spłukanie Tak wyglądała felga po umyciu. foto by Funky With. Felga była mocno ubrudzona pyłem z klocków, nie myta od około 1200 km przebiegu. Produkt na mnie zrobił duże wrażenie. Chwilę po aplikacji Blue Blood momentalnie zaczął mocno krwawić, było to tylko bezdotykowe mycie bez pędzelkowania, co za tym idzie produkt praktycznie bezobsługowy. Domywanie na bardzo wysokim poziomie, tak więc nie pozostaje mi nic innego by zakupić butlę bo zostały mi jeszcze do umycia trzy felgi PS. Jako, że była to premiera to szczegółowy opis produktu zapewne niebawem wstawi sam Producent, bo na chwilę obecną nie mam danych szczegółowych. Z góry chciałem podziękować chłopakom z Urban Detailing za miłą atmosferę na dniach otwartych, jak i Mateuszowi z Funky With. 1
Fredi88 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 No już mogli ci dać wszystkie 4 umyć a nie tylko jedną A sam produkt zapowiada się świetnie. Zapach zgniłego jaja nie był wyczuwalny wcale, czy po prostu słabiej niż przy innych produktach tego typu?
Gesiu_15 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Wszystko ładnie , pięknie tylko cena dosyć spora Sam produkt działa i robi co ma robić . Vampire Liquid też ma zapach dosyć przyjemny jak na deironizera
maciek-drummer Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja osobiście nie aplikowałem produktu, ale nie było praktycznie w ogóle czuć.
Fredi88 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 706764 Wszystko ładnie , pięknie tylko cena dosyć spora A jest gdzieś informacja o cenie? Bo nie mogę nigdzie znaleźć.
Gesiu_15 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Z fanpage info 53,99 zł/500ml
Arkeolowy Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Z fanpage info 53,99 zł/500ml Ło panie.. chciałem powiedzieć, że się wstrzymam i zamówię, ale w tym wypadku leci 5l sonaxa
Funky Witch Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Maciek dziękuję za wstawienie opinii. Kilka informacji o Blue Blood. PH >3, produkt jest w formie lekko żelowej. Jak widać było na zdjęciach jest bardzo mocny. Dlatego można go śmiało rozcieńczyć. Jeśli ktoś chce mieć coś mocniejszego jak zielony diabeł to proponuję 2 części wody i 1 część Blue Blood. Nie wiem czy muszę dodawać, że aplikacja i wydajność na bardzo wysokim poziomie - jak zawsze u Funky Witch
grabek246 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2017 Witam, dzięki uprzejmości producenta marki Funky Witch otrzymałem do testów próbkę Funky Witch Blue Blood Iron Remover Krótki opis ze strony producenta: Felgi są jednym z elementów, które mają decydujący wpływ na wygląd samochodu. Czasami zdarza się, że mamy do czynienia z bardzo zaniedbanymi obręczami. Pomocny w takiej sytuacji jestFUNKY WITCH BLUE BLOOD IRON REMOVER Żelowy preparat dla bardzo wymagających profesjonalistów. Doskonale sprawdza się do usuwania lotnej rdzy, drobinek metalu oraz pyłu hamulcowego. Starannie dobrane składniki zapewniają najwyższą efektywność i wydajność. Nie stosować na elementach naprawianych punktowo (zaprawki), chromami, elementami metalowymi oraz mającymi ubytki lakieru. Do częstej pielęgnacji można rozcieńczyć w stosunku 2 części wody 1 część preparatu. Produkt nierozcieńczony jest najbardziej wydajnym i najmocniejszym tego typu preparatem na rynku. Sposób użycia: - wstrząsnąć przed użyciem,- stosować na suche felgi wstępnie umyte, - aplikować bezpośrednio na felgi, - odczekać ok. 2 minuty, - spłukać silnym strumieniem wody Cena: 500 ml - 53,99 zł Stan felg przed aplikacją Tak prezentuje się testerek: Moment po aplikacji: Około 2min po aplikacji: 5min po aplikacji: Pędzelkujemy: Po spłukiwaniu: Jak widać produkt poradził sobie z takim zabrudzeniem na feldze, niestety brakło mi innego deirona aby sprawdzić czy coś zostało. Produkt gęsty/żelowy. Pomimo tego aplikator dawał rade zrobić mgiełkę. Zapach bardzo intensywny pachnie jak większość tego typu produktów. Bardzo mocno się pieni podczas pędzelkowania. Ogólnie produkt bardzo dobry, niestety odstrasza cena.
Funky Witch Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2017 Dziękuję za test. Cena produktu podyktowana jest składnikami jakie w nim występują. Dzięki temu, że używam najlepszych dostępnych komponentów produkt może być rozcieńczony. Po dolaniu 0,5 litra wody wciąż mamy mocny preparat. Dodając 1 litr wody mamy produkt, który możemy stosować na lakier i do bardzo częstego czyszczenia felg. Czyli za 27 zł można dostać 1 litr świetnego produktu. Pozdrawiam
Arkeolowy Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2017 Generalnie tuge od dłuższego czasu rozcieńczam 1:1, lepiej się aplikuje i nie zauważyłem by słabiej usuwała opiłki / lotną rdzę. Prawdopodobnie z ADBL byłoby to samo więc i tak cena trochę boli
Funky Witch Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 Rozumiem, zachęcam jednak do sprawdzenia produktu
Dystrybutor e36ace Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2017 W dniu 24.05.2017 o 21:58, Arkeolowy napisał: Generalnie tuge od dłuższego czasu rozcieńczam 1:1, lepiej się aplikuje i nie zauważyłem by słabiej usuwała opiłki / lotną rdzę. Prawdopodobnie z ADBL byłoby to samo więc i tak cena trochę boli uwierz że warto spróbować jest kot
Arkeolowy Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2017 @e36ace teraz to wpadnie 5l Pirani
Rekomendowane odpowiedzi