sebba75 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 To faktycznie moj pierszy Ford Kuga jakos malo mam ogolnie Fordow a szkoda bo moim zdaniem fajny lakier Auto calkiem swieze ale juz duzo uszkodzen co jest mocno widoczne na tym kolorze szczegolnie dach co oni robili tam na dachu ? Caly dach zostal zmatowany S0 pozniej S10 i futro, do reszty auta poszlo S10+ pomaranczowy pad Scholla na koniec S40+ czarny waflowy i na koniec wosk Petzoldts Wspomniany dach Dach wyszedl mniej wiecej tak
julian Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 ile mikronów zeszło łącznie z matowaniem?
Lukasz20VT Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 A ja mam pytanie z innej beczki: czy aby uzyskać taki efekt konieczne jest polerowanie mechaniczne czy można to ogarnąć ręcznie? BTW: gratuluję efektu!
malkolm Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Lukasz20VT, pewnie że można, 48 godzin nieprzerwanie z padem w dłoni i jest
Gość Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 I dlatego nie myje auta na myjniach . Widac że autp nowe juz zajechane
kuba Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Miałem do czynienia w niedzielę z takim samym samochodem, fotki wrzucam tutaj myślę że sebba się nie pogniewa. Niestety skromna relacja zdjęciowa oraz opis bo szczegółów zbytnio nie mogę zdradzić te zdjęcia które mam muszą wystarczyć hehe. Przed: Prawa strona po lewa przed: Prawa strona przed która na dwóch powyższych zdjęciach jest już po: Prawa strona zmatowiona lewa przed: Przed: A tutaj jedyne zdjęcie na którym widać jako tako efekt końcowy oraz ładny wygląd lakieru (perła czy metalic sam nie wiem), ta ryska pod ta atrapą wlotu niestety nie chciała już zejść. Po robocie parę refleksji, ford ma dość miękki lakier w porównaniu do lakierów z którymi wcześniej pracowałem. Zeszło około 95% tych głębokich białych rys. Te pozostałe 5% bez halogenu lub mocnego słońca są praktycznie nie zauważalne. No i ostatnie zdanie samochód nareszcie wygląda jak na 3 tygodniowy samochód przystało Lakier jest bardzo ładny.
Rekomendowane odpowiedzi