Jump to content

Akcesoria do odkurzania.

Tomas-sg

Recommended Posts

Witam Panowie. nie znalazłem takiego tematu a tak się zastanawiam jak sobie Wy ułatwiacie odkurzanie. Używacie jakiś końcówek ? turboszczotek?

I jak radzicie sobie z piaskiem wbity w podłogę ?

Ja używam takich końcówek jakie były z odkurzaczem, a najczęściej końcówki z włosiem i takie wąskiej, przy każdym odkurzaczu takie są. Piasek z dywaników czy z wykładziny podłogi zruszam szczotką do prania tapicerki lub taką do butów.

Witam Panowie. nie znalazłem takiego tematu a tak się zastanawiam jak sobie Wy ułatwiacie odkurzanie. Używacie jakiś końcówek ? turboszczotek?

I jak radzicie sobie z piaskiem wbity w podłogę ?

Standardowe końcówki do odkurzacza w 100% sobie radzą z wszelkimi zabrudzeniami, zwłaszcza piaskiem.

Bierzesz jak najcieńszą końcówkę tzn. o jak najmniejszym przekroju aby spotęgować "moc ssania:)" i heja. Trochę więcej trzeba się omachać, ale skuteczność większa jeśli chodzi o małe drobinki. A jeśli Twój odkurzacz nie daje rady z takimi rzeczami to albo trzeba zmienić worek, albo odkurzacz :)

[ref]stawek[/ref], Dzięki za twoją opinie. Chciałem ten temat poruszyć tak dla ogólnej dyskusji. każdy z nas stał kiedyś lub będzie stał przed wyborem odkurzacza. Ale wiadomo ze i tak dobry odkurzacz to nie wszystko potrzebne są końcówki i technika.

Ja mam taki zestaw :-] Szkoda, że nie mam fotki bardziej z bliska :/ Bardzo fajnie sobie radzi w zakamarkach, na peowadnicach foteli lub przy nawiewach :-] Jest też w zestawie fajnassawka która radzi sobie świetnie z zakamarkami foteli np. Szwy ;)

20161106_145432.jpgimage hoster

Ja do swojego Karchera WD3 dokupiłem zestaw do czyszczenia z Karchera taki jak tutaj: https://www.kaercher.com/pl/akcesoria/z ... 32250.html

Bardzo fajnie się sprawuje szczególnie zadowolony jestem z miekkiej szczotki i długiej wąskiej ssawki która można dojść praktycznie wszędzie :)