Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam taki problem jak na zdjęciach poniżej, wiem że temat raczej nie detalingowy ale pytałem nawet na forum BMW to usuneli post :/ więc muszę tutaj zaufać dobrym ludziom :mrgreen::D

Chodzi mi o to że są jakieś wygięte czy coś takiego, Niewiem czy tam jakieś zawiasy trzeba robić czy coś takiego ?? :P

g00eefpjvfud.jpg

283grh70l9ny.jpg

Posted

Najlepiej podjedz do blacharza to Ci powie czy pekniete zatrzaski itp.. tak na oko ktos Ci ladnie zafasolil i albo spadl z mocowan albo popekaly jak dla mnie.

Posted

Prawdopodobnie wyskoczyły z zatrzasków, albo zatrzaski pękły. Tylko dowiesz się jak zdemontujesz zderzak.

Posted

Musisz zdemontować z tej strony zderzak i zobaczyć bo albo jak koledzy piszą to zatrzask albo też ślizg zderzaka z tej strony jest uszkodzony albo spadł. Jest też możliwa dobra opcja, źle zmontowany zderzak a to się zdarza bo często mocowanie zderzaka w tym miejscu jest zawijane za nadkole i dopiero trzeba skręcić, jak się źle zamontuje i skręci to tak właśnie odstają ;)

Posted

jak pękły plastikowe mocowania to bułka z masłem, jedziesz ze zdjętym zderzakiem do spawacza plastików i za jakieś 3 dychy ogarnie Ci temat.

Posted

Nowe kosztują grosze ? 30zł za 1 sztuke ? a potrzebuje ich 4 czyli 120zł :/ a za to bymwolał kupić coś dużo lepszego z kosmetyków do auta.

Posted

U mnie po prostu wypadły ze ślizgów, po ściągnięciu zderzaka i wsunięciu spowrotem powinno być lepiej. Ja miałem jeszcze ściągnięte nadkola i można tam delikatnie poprawić pasowanie elementów przesuwając ślizgi od zderzaka.

Posted

U mnie też odstawało i po zdjęciu zderzaka było tam pełno piachu(syfu). Po wyczyszczeniu wszystko ładnie dolega :good: Podaje swój przykład, możliwe że u Cb jest zupełnie inaczej.