Mateusz65 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Witam. Mam taki problem jak na zdjęciach poniżej, wiem że temat raczej nie detalingowy ale pytałem nawet na forum BMW to usuneli post więc muszę tutaj zaufać dobrym ludziom Chodzi mi o to że są jakieś wygięte czy coś takiego, Niewiem czy tam jakieś zawiasy trzeba robić czy coś takiego ??
TfB Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Najlepiej podjedz do blacharza to Ci powie czy pekniete zatrzaski itp.. tak na oko ktos Ci ladnie zafasolil i albo spadl z mocowan albo popekaly jak dla mnie.
MezusEwuni Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Mam golfa ale tak samo odstaje pękł zaczep bo tata zaliczył pachołek niski i twardy
rafalk Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Prawdopodobnie wyskoczyły z zatrzasków, albo zatrzaski pękły. Tylko dowiesz się jak zdemontujesz zderzak.
AndrewSC Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Musisz zdemontować z tej strony zderzak i zobaczyć bo albo jak koledzy piszą to zatrzask albo też ślizg zderzaka z tej strony jest uszkodzony albo spadł. Jest też możliwa dobra opcja, źle zmontowany zderzak a to się zdarza bo często mocowanie zderzaka w tym miejscu jest zawijane za nadkole i dopiero trzeba skręcić, jak się źle zamontuje i skręci to tak właśnie odstają
Barista Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 jak pękły plastikowe mocowania to bułka z masłem, jedziesz ze zdjętym zderzakiem do spawacza plastików i za jakieś 3 dychy ogarnie Ci temat.
samwdomu Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 zdejmij zderzak i zobaczysz, to jest zwykły czy m pakiet?
Mateusz65 Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Zwykły to chodzi o przedni i tylny zderzak i z obu stron jest to zrobione. Ale da radę samemu kupić te zatrzaski itd. i zrobić ?
Barista Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 A masz spawarkę do plastików? Spawacz poskleja Ci, jeśli jest coś pęknięte.
samwdomu Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2016 musisz zdjąć zderzaki i sprawdzić jakie masz ślizgi i czy nie są pogięte albo popękane. Nowe kosztują grosze. http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=BMW+E46+ślizg+zderzaka+&bmatch=s0-mot-1-4-0913
Mateusz65 Opublikowano 14 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2016 Nowe kosztują grosze ? 30zł za 1 sztuke ? a potrzebuje ich 4 czyli 120zł a za to bymwolał kupić coś dużo lepszego z kosmetyków do auta.
byGucio Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2016 U mnie po prostu wypadły ze ślizgów, po ściągnięciu zderzaka i wsunięciu spowrotem powinno być lepiej. Ja miałem jeszcze ściągnięte nadkola i można tam delikatnie poprawić pasowanie elementów przesuwając ślizgi od zderzaka.
xXKrystianXx Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 U mnie też odstawało i po zdjęciu zderzaka było tam pełno piachu(syfu). Po wyczyszczeniu wszystko ładnie dolega Podaje swój przykład, możliwe że u Cb jest zupełnie inaczej.
Rekomendowane odpowiedzi