daniel4g Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Witam, Proszę o rade jak poradzić sobie z plamami/zaciekami na czarnym lakierze. Na 90% plamy powstały podczas mycia samochodu piana MagiFoam w słoneczny dzień. Piana zdążyła zaschnąć na lakierze i niestety zwykłe mycie szamponem nic nie pomogło. Nakładając Sonaxa BSD i mocno "polerując' lakier w jednym miejscu plamy mają ochotę schodzić, ale jest to bardzo czasochłonne i na pewno szkodliwe dla lakieru (ewentualne rysy). Czy macie jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? Z góry dzięki za pomoc.
Moderator Domel Opublikowano 27 Września 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Cleaner i powinno byc ok. Zacznij od Autoglym SRP. Ale tez sprawdz IPA lub Zmywacz Silikonu. Czasem naj prostsze metody sa najlepsze.
daniel4g Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Przetestowałem na fragmencie lakieru i IPA rzeczywiście usuwa te zacieki. Będę musiał kupić większą ilość i przelecieć IPA cały lakier. Dzięki za pomoc. Czy możecie polecić jakąś mikrofibrę, która będzie dobra do umycia lakieru IPA?
dunga Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Na szybkiego nawet octem możesz.
ZerO Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 To ja trochę podobne... Od pewnego czasu bywa u mnie roczna Sklasa po myciu i wytarciu otrzymujemy takie oto piękne hologramy które można przecierać ale jak nie w tą to w inną do tego masa tego: Auto było ok 3mies temu glinkowane i odtłuszczane ma na sobie wosk Collnite 476s. Po myciu próbuje go jeszcze polerować szarą fibrą Shiny Garage ale te hologramy tylko się przemieszczają. Czym usuwać skutecznie takie anomalie ?
Rekomendowane odpowiedzi