Gesiu_15 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 Jakiś czas temu kupiłem Shiny Garage Carpet Cleaner do odświeżania foteli w moim GTI Znalazło się troszkę czasu więc przetestowałem produkt Opis Producenta: Shiny Garage Carpet Cleaner to preparat przygotowany dla pasjonatów i profesjonalistów. Produkt przeznaczony jest do prania metodą ekstrakcyjną lub ręcznie wszelkich powierzchni tekstylnych takich jak (tapicerka samochodowa, boczki drzwi, welurowe dywaniki samochodowe, wykładziny itp.) może być stosowany również jako odplamiacz.Shiny Garage Carpet Cleaner jest wysoce skoncentrowanym produktem, który posiada bardzo dobre właściwości czyszczące i odtłuszczające, odżywia i pielęgnuje kolory. Zastosowanie unikalnej formuły penetrującej zabrudzenia, pozwala szybko i skutecznie wniknąć w głąb tkaniny i odseparować brud od powierzchni. Shiny Garage Carpet Cleaner nie pozostawia na czyszczonych powierzchniach plam i białych nalotów, jest bezpieczny dla elmentów plastikowych i charakteryzuje się przyjemnym, świeżym zapachem który po aplikacji nie jest męczący. Zalecane rozcieńczenie: - odplamianie 1:5-10 (100-200ml na 1L wody), - ręczne pranie/pre spray 1:10-30 (25-100ml na 1L wody), - pranie ekstrakcyjne 1:10-30 (25-100ml na 1L wody). Do testów wybrałem sportowe fotele od Fiata 126p Gdy oddawałem malucha na złom fotele wyciągnąłem i leżały sobie z 5 lat na strychu . Jak widać są zakurzone , mają zabrudzenia i plamy. Następnie przyszła pora na dokładne odkurzanie. Do 0,5 l butelki wlałem 50 ml koncentratu. Do wypracowania produktu użyłem szczotki od Colourlocka Z racji że nie mam odkurzacza piorącego musiałem prać ręcznie . Spryskałem fotel Carpet Cleanerem , pozostawiłem na ok 1 min , wypracowałem produkt szczotką Colourlocka a następnie przetarłem wilgotną fibrą i pozostawiłem do wyschnięcia. 50/50 jak widać plamy zostały. Czas na drugi fotel. Kanapa też potrzebowała odświeżenia. Efekt końcowy po praniu ręcznym. Proces prania został powtórzony żeby uzykać porządany efekt. Zdjęcia robione na drugi dzień po praniu . Jak widać na jednym fotelu plamy zostały ciężko było je ręcznie usunąć ale fotele świetnie odświeżone Jak na pranie ręczne Carpet Cleaner dał radę Podsumowanie: Produkt dobrze radzi sobie z zabrudzeniami . Nie ma co oczekiwać po praniu ręcznym że usunie nam jakiś duże zabrudzenia , ciężkie plamy . Nadaję się do prania metodą ekstrakcyjną , jak będę miał odkurzacz to na pewno przetestuje . Nie pozostawia plam , białych nalotów na czyszczonych miejscach . Carpet Cleaner posiada przyjemny świeży zapach który podczas pracy nie jest męczący
michation00 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Fajny test, szkoda ze nie prales ekstrakcyjnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gesiu_15 Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 [ref=#ff3366]michation00[/ref], dzięki kolego Jak dorobie się odkurzacza piorącego to przeprowadze test
wobbjack Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 Świąteczne porządki Z prawej strony SG.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi