Patrykr32 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Witam serdecznie! Wczoraj udało kupić mi się skórzana tapicerke do mojej a4 lecz nie ma co ukrywać jest ona w średnim stanie głównie chodzi o zagniecienia które powstały podczas lezakowania w garażu. W załączniku wysyłam zdjęcie może ktoś akurat ma jakiś ciekawy sposób jak je usunąć. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Bliźniak Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 W TVN Turbo pokazywali delikatnie żelazkiem przez pergamin, nawet trochę wstała.
Patrykr32 Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Słyszałem o tym sposobie ale może jest jakiś bezpieczniejszy sposób nie chciałbym uszkodzić skory Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
zmorka Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 [ref=#ff3366]Patrykr32[/ref], ja takie zagniecenia robiłem w trochę inny sposób, choć słyszałem o wkładaniu ręcznika w pojemniku z wodą do mikrofali, grzaniu do wysokiej temperatury i taki gorący nakładano na zagniecenia, ale mój jest trochę inny, oczywiście możesz spróbować na własną odpowiedzialność, wyczyść sobie najpierw porządnie młotek (tak młotek), im większy tym lepiej (sprawdź czy aby nie ma na nim zadziorów czy czegokolwiek co mogłoby uszkodzić skórę) ma być idealnie gładki, opalarką takimi ruchami okrężnymi (żeby nie przypalić!!!) nagrzewałem uszkodzone miejsce, potem szybko wygładzałem schłodzonym młotkiem (oczywiście częścią metalową), kilka razy w jednym miejscu powtarzałem proces aż do uzyskania odpowiedniego efektu. Jak chcesz to spróbuj.
Patrykr32 Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Kolego oglądałem właśnie coś podobnego na necie z tym że facet używał jakiegoś metalowego bloczku. Spróbuję takim sposobem zobaczymy jaki da to efekt:) Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Patrykr32 Opublikowano 7 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Trochę rozprasowalem te zagniecienia lecz za bardzo nie chcą odpuścić.. Może ktoś poleci mi jakiś sposób jak mogę je trochę zamaskować? Jakaś pasta koloryzująca? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
zegarek Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2016 Suszarką lub opalarką (ostrożnie) podgrzewaj zagniecione miejsce i rozmasowywuj ręką (kilkadziesiąt sekund). Na koniec przyłóż coś zimnego jak kawałek płaskiego metalu, żeby schłodzić skórę. Jest trochę zabawy, ale zagniecenia trochę powinny się spłycić.
marsel1987 Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Odkopię trochę temat. Odgniecione skóry od fotelika. Dalej tak jak wyżej próbować grzać, masować i chłodzić czy ktoś ma nowy patent?
YOBACK Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 @marsel1987 Grzać, masować(nawet szczypać skórę jak jest wgłębienie) i chłodzić. To patent znany chyba od setek, albo tysięcy lat także nic nowego raczej się nie pojawi 1 1
Rekomendowane odpowiedzi