Arni Posted August 23, 2016 Report Posted August 23, 2016 Nie chciałem śmiecić w innym wątku, więc piszę tu: Ludziska, nie widzę żadnego wątku o tych specyfikach, a i ciężko sie szuka ze względu na głupią nazwę. Chodzi mi o 3 rodzaje jednego produktu Soft 99- Soft wax (wersja pearl & Metallic Soft Wax, White Soft Wax i wersję do czarnego), mają one najprostszą etykietę z tej marki, duże ich logo z dwoma zagiętymi paskami i napisem Soft 99, cena katalogowa 69 zł, czyli najtańszy słoik w gamie. Z czym to się je, to są naturale, syntetyki czy jak? Opis jest dziwny i mylący że to wosk, a i że przeznaczony jako dodatek do powłok które się wcześniej aplikuje, a potem jeszcze, że usuwa plamy po wodzie a oże to AIO? Wtf? Do czego to porównać i jak z ogólną jakością, trwałościa itp? Jak coś będę wiedział to napiszę, ale szukam Generalanie o Fusso12 sporo napisano, o Kiwami, King of Gloss i czasem Water Blocku się przebąkuje, więc tu o nich nie piszemy, ale szukam info o w.w. produktach + o Mirror Shine, Scratch clear i innych rzadszych modelach tego producenta, który coraz bardziej się "rozpycha" na rynku Pierwsza odpowiedź na moje pytanie Ja używam Soft99 Mirror Shine, łatwo się nakłada i łatwo się poleruje i zobaczymy jak z trwałością. Producent podaje 3 miesiące max. I uzywam też Cleaner od soft99 micro liquid compound set dark. Wcześniej używałem wosk w płynie od firmy Carplan ECO CAR POLISH. I najlepsze tak że u mnie wytrzymał ok. 1200 km, a w drugim samochodzie 550 km. To chyba zależy od lakieru dodatkowo czy przyjmie czy nie wosku...
MaGiC Posted August 23, 2016 Report Posted August 23, 2016 Mnie również ciekawi sprawa Pearl & Metallic Soft Wax. Jeśli to wosk z możliwością usuwania waterspotów itp. a wytrzymałość byłaby ok.miesiąca to dla mnie byłoby to idealne rozwiązanie na wiosnę i lato Wystarczyłoby umyć samochód i nasmalcować na nowo i gotowe Lecz czy dobrze to rozumiem?
airbites Posted August 23, 2016 Report Posted August 23, 2016 Pearl & metallic soft: Pasta woskująca przeznaczona dla delikatnych lakierów metalik i perłowych. Daje wysoki połysk karoserii, tworzy powłokę ochronną przed deszczem, kurzem i zanieczyszczeń. Łatwo do zaaplikowania i usuwa również zabrudzenia.
Arni Posted August 23, 2016 Author Report Posted August 23, 2016 Dzięki, przeczytać opis producenta (często niezgrabnie przetłumaczony) każdy może na ich stronie chodzi o to co faktycznie reprezentują. Np ich cleaner to dla nich "produkt do usuwania zanieczyszczeń i rys przy klamce" a dla nas cleaner, kropka. Trochę jakby ten podstawowy Soft był nie wiem, takim AIO? Czyszcząco- polerująco-zabezpieczającym? Tylko z kolei kłaśc AIO na powłokę? yyy "gupi ci Rzymianie"
wiran Posted August 24, 2016 Report Posted August 24, 2016 Panowie chce kupić wosk właśnie soft99 do czarnego lakkieru a dokładniej do : Nighthawk Black Pearl bardzo miękki. Jest to mój pierwszy wosk dlatego chcialbym odrazu zasięgnąć porady bo jest 4 różne odmiany i czymś się wogóle one różnią ? Myślałem nad SOFT99 - Water Block Wax Gloss Type Dark & Metallic.
airbites Posted August 24, 2016 Report Posted August 24, 2016 Jedne do miękkich lakierów a drugie do zwykłych....
lukasik69 Posted August 24, 2016 Report Posted August 24, 2016 Jedne do miękkich lakierów a drugie do zwykłych.... Gdzie to przeczytałeś?
airbites Posted August 24, 2016 Report Posted August 24, 2016 W ulotce katalogu SOFT99. Ściągnij sobie katalog: http://soft99.pl/KatalogSoft992016.pdf
Arni Posted August 24, 2016 Author Report Posted August 24, 2016 Te ulotki są dziwne, mam wrażenie że niezgrabne tłumaczenie + różnice kulturowe powodują że ich treść jest nietypowa: np wosk, który usuwa waterspoty, dzielenie na jasne i ciemne każdego produktu, jakieś kombinacje kilka w jednym, QD trzymające 3 miesiące, dziwne składy, woski bez polerowania itp itd. Cóż, produkty z kraju gdzie znaleźć można batony KitKat o smaku arbuza, oraz automaty do wszystkiego, dyspensery majtek itp . Trochę czasu upłynie zanim wszystko przetestują, oraz minie pierwsze wow nad Fusso 12 i KoG .
Bakus Posted August 28, 2016 Report Posted August 28, 2016 Stosował ktoś New Scratch Clear Wax ? Jak z trwałością i kropelkowaniem ? Warto go kłaść na jakiś glaze czy tylko ipa i na to odrazu ten "wosk" ?
ARTurde Posted October 2, 2016 Report Posted October 2, 2016 MIRROR SHINE 2 października 13:00 - SŁOŃCE 2 października 17:00 - DESZCZ Pozdrawiam - Artur
airbites Posted October 8, 2016 Report Posted October 8, 2016 MIRROR SHINE po 1,5 miesiącach nadal kropelkuje i przejechał około 3000-3500 km. Dziś wieczorem wstawię zdjęcie ale będzie na brudnym lakierze kropelki.
Recommended Posts