matix19 Posted August 10, 2016 Report Posted August 10, 2016 Chcę nałożyć wosk na auto i na motocykl, co mam: - myjka Karcher - pianownica PA - rękawica Meguiar's - szampon SG - aktywna piana SG - ręcznik Fluffy - zestaw Colourlock Soft - mikrofibry - pędzelki Co mam zamiar kupić: - ADBL APC PRO - ADBL tar and glue - ADBL vampire liquid - glinka VP żółta - cleaner SG Paint Cleaner+ - wosk Fusso Coat 12 Months - aplikator z mikrofibry - aplikatory Meguiar's Soft Foam - zielona Tuga (potrzebna ja będę miał Vampire?)
Blacha8 Posted August 11, 2016 Report Posted August 11, 2016 Tuga się może przydać. Vampir na lakier, a Tuga na przyszłość do samych felg. Zestaw kompletny, brakuje tylko dwóch wiader z wkładkami Grit Guard. Dokupiłbym jeszcze aktywną pianę, przykładowo Tenzi Truck. SG to dobra piana, z neutralnym pH, która nie narusza wosków. Dlatego dobrze będzie umyć tą pianą nawoskowane auto. Do mycia z odszczurzaniem przyda się coś mocniejszego.
Elka Posted November 2, 2016 Report Posted November 2, 2016 a polecacie stosować oryginalne kosmetyki od marki czy macie jakieś swoje sklepy? ja mam toyote i nie wiem czy kupowac u nich czy sa jakies lepsze srodki do pielegnacji?
TfB Posted November 2, 2016 Report Posted November 2, 2016 a polecacie stosować oryginalne kosmetyki od marki czy macie jakieś swoje sklepy? ja mam toyote i nie wiem czy kupowac u nich czy sa jakies lepsze srodki do pielegnacji? Masz cale forum w tym partnerow, ktorzy maja sklepy typowo pod detaling z najlepsza chemia jaka mozna uzywac. Wystarczy poszukac:-) a chemia ze znaczkim od toyoty bedzie droga, ale czy kelsza niz zamiennik?:-) akurat tutaj na 100% gorsza oraz temat dziwnie wybrany o tego pytania:-) http://shiningcar.pl/ Tutaj masz przyklad sklepu:-) Dodane po 2 minutach 5 sekundach: viewtopic.php?f=6&p=675756#p675756 Tutaj dobrze jest zadawac pytania z czapki
Recommended Posts