Luki S Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam, chciałem się podzielić efektem bardzo łatwo dostępnego i niedrogiego produktu jakim jest szampon Sonax Wash & Dry i nie mam tu na myśli funkcji mycia a suszenia... Moje autko jest koloru czarnego i zapewne każdy wie jak ono wygląda po umyciu bez wyciarania - pełne zaschniętych zacieków. Jedynym sposobem uniknięcia tego było wytarcie go do sucha. A ja nie zawsze miałem na to czas... Aż ostatnio z czystej ciekawości zakupiłem ten produkt by zobaczyć jak działa... I powiem, że byłem (jestem) w wielkim szoku !!! Zrobiłem tak jak zalecił producent - 1/2 nakrętki na 10 l wody i oblałem tą mieszanką całe auto, wjechałem do garażu i sobie poszedłem. Przychodzę... auto wyschło i ANI JEDNEGO ZACIEKU ! Naprawdę miłe zaskoczenie jak chcemy mieć czyste auto bez wycierania
Gość Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Jak to "oblałem i poszedłem"? bez gąbki czy rękawicy? wyschło. a co z brudem?
adamus Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Nie no chyba na wcześniej umyty samochód?
Luki S Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Jak to "oblałem i poszedłem"? bez gąbki czy rękawicy? wyschło. a co z brudem? Hehe nie no aż tak "złoty" środek to nie jest Oczywiście, że po wcześniejszym umyciu. Myjesz, spłukujesz, rozcieńczasz w wiadrze z wodą i wylewasz na auto
pLaYmAn Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Niezły ten szampon, chociaż samo "suszenie" w moim przypadku nie zdało egzaminu - zacieki.
kanar Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Jak masz dobry wosk na aucie to wystarczy zlać wężem bez żadnej końcówki i woda też sama spływa
Administrator Evo Opublikowano 28 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Jako środke do suszenia polecam CarPlan Demon Shine,w zależności od stężenia może być użyty jako pomoc do suszenia,QD,poślizg do glinki.
malkolm Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 a ja polecam dobry ręcznik nic tego nie przebije
SJake Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Korzystałem z tego szamponu. Wg zalecen producenta. Umyłem auto. Splukałem wiadrem letniej wody z 1 nakretką szamponu... I . Mnostwo zacieków. Może mam za "twardą" wodę. Na plus - zapach. Taki miły nawet, herbaciany. Lepiej kupić dobrego wafla
Luki S Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Może faktycznie w dużej mierze zależy od wody, nie mniej jednak u mnie efekt był naprawdę widoczny, porównując wcześniejsze mycia. Samochód miał po wyschnięciu mnóstwo zacieków a teraz jak ręką odjął... Ważne tylko aby pokryty został cały samochód i miał możliwość wyschnięcia bez promieni słonecznych
tryhp3 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Małe tipsy do tego szamponu. Pierwszy etap czyli mycie nim jest nieco uciążliwe. Tj. po umyciu jednego elementu trzeba od razu spłukiwać. Potem osuszanie, czyli należy wlać pół nakrętki do wiadra 10L i polać auto. Najwydajniej do polewania użyć pojemnika 1L, i ubierać wodę z wiadra. Tylko delikatnie żeby nie robić piany. Pierwszy etap można uprościć stosując po prostu inny szampon. Osuszanie zadziała tak samo...
Rekomendowane odpowiedzi